• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. 'Suriye'de 2018'de 920 bin sivil yerinden oldu'
GENEL
Yayınlanma: 11 Haziran 2018 - 23:40

'Suriye'de 2018'de 920 bin sivil yerinden oldu'

BM Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis Suriye'de yılın ilk 4 ayında 920 bin sivilin yerinden olduğunu belirtti.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Suriye'de 2018'de 920 bin sivil yerinden oldu'
CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de 2018'in ilk dört ayında 920 bin sivilin yerinden edildiğini, bu rakamın ülkede iç savaşın başlamasından bu yana rekor olduğunu duyurdu.

BM Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, ülkede son aylarda yerinden edilen sivillerin sayısında büyük bir artış olduğunu söyledi.

Bu yıl, ocak ayından nisana kadar 920 bin sivilin daha yerinden edildiği bilgisini paylaşan Moumtzis, 'Bu, savaş başladığından beri kısa bir zaman dilimi içerisinde gördüğümüz en yüksek yerinden edilme oranı.' diye konuştu.

Moumtzis Suriye'deki yerinden edilmelerin bu hızla devam etmesi durumunda, 2,5 milyon sivilin daha yerinden edilmesinden ve sığınmacıların Türkiye sınırına doğru yığılmasından endişe ettiklerini vurguladı.

Koordinatör Moumtzis, yerinden edilecek sivillerin 'Suriye içinde başka gidecek yerleri olmadığını' söyledi.

'Suriye'de daha en kötüsünü görmedik'Suriye'de küresel olarak en büyük yerinden edilme krizinin yaşandığının altını çizen Moumtzis, toplam 6,2 milyon sivilin yerinden edildiğine, bunların 5,6 milyonunun ülke dışına çıkmaya zorlandığına işaret etti.

Moumtzis, İdlib'teki insani duruma da dikkati çekerek, 'İdlib nüfusunun yüzde 80'inden fazlasını gerçekten aşırı derecede savunmasız olarak görüyoruz.' diye konuştu.

Doğu Guta'da yaşanan senaryonun İdlib'de de gerçekleşmemesi uyarısında bulunan Moumtzis, 'Endişemiz, İdlib'deki duruma bakınca, Suriye'deki krizin daha en kötüsünü görmemiş olabilme ihtimalimiz.' değerlendirmesinde bulundu.

'Ortalama yaşam 20 yıl azaldı'Moumtzis, Suriye'de günümüz dünyasının en büyük güvenlik sorunun yaşandığını belirterek, iç savaşın patlak verdiği 2011'den bu yana 100 binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini ve ülkede sistematik insan hakları ihlalleri yapıldığını dile getirdi.

Ülkede, 5,6 milyonu acil olmak üzere 13,1 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade eden Moumtzis, her 5 Suriyeliden 4'ünün yoksulluk içinde yaşadığını ve son 7 yılda ortalama yaşam süresinin 20 yıl azaldığını kaydetti.

Moumtzis BM olarak Suriye'ye haftada en az 3 yardım konvoyu gönderecek kapasitede olduklarını, bu yıl bunun sadece yüzde 11'ini gerçekleştirebildiklerini, bunun şimdiye kadarki en düşük oran olduğuna işaret etti.

'İnsani olarak Suriye halkının ıstırabını hafifletmek için her türlü girişimi memnuniyetle karşılıyoruz.' diyen Moumtzis, ülkedeki krizin ancak siyasi bir çözüm ile sona erebileceği konusundaki ısrarlarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Bayram Altuğ

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
22 Mart Dünya Su Günü’nde Kritik Uyarı
22 Mart Dünya Su Günü’nde Kritik Uyarı
DEM'in izinsiz gösterisinde silahlı gerginlik can aldı
DEM'in izinsiz gösterisinde silahlı gerginlik can aldı
Son Haberler
Kültürpark’ta büyük buluşma | İZKİTAP başlıyor
Kültürpark’ta büyük buluşma | İZKİTAP başlıyor
Kış lastiklerinizi çıkarmadan önce dikkat!
Kış lastiklerinizi çıkarmadan önce dikkat!
İKMİB’in yeni başkanı Vefa İbrahim Aracı oldu
İKMİB’in yeni başkanı Vefa İbrahim Aracı oldu
Okul şiddeti önlenebilir mi?
Okul şiddeti önlenebilir mi?
Okulları hedef gösteren zanlılar gözaltında
Okulları hedef gösteren zanlılar gözaltında
Terör örgütü YPS'nin Türkiye sorumlusu yakalandı
Terör örgütü YPS'nin Türkiye sorumlusu yakalandı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.