• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. TAV 800 milyon dolarlık ihale kazandı
Gündem
Yayınlanma: 18 Nisan 2012 - 21:43

TAV 800 milyon dolarlık ihale kazandı

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TAV 800 milyon dolarlık ihale kazandı
 Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği havalimanı projeleriyle büyüyerek kısa sürede sektörün liderleri arasına giren TAV İnşaat, ortaklarıyla birlikte Cidde'deki King Abdul Aziz Uluslararası Havalimanı'nda yapılacak bakım onarım hangarları ihalesini kazandı. 

Havalimanı inşaatı alanında dünyanın en büyük dördüncü şirketi olan TAV İnşaat, Cidde'nin giriş kapısı olan King Abdul Aziz Uluslararası Havalimanı içerisindeki yeni uçak bakım, onarım ve operasyon tesisini inşa edecek. TAV İnşaat-Al Rajhi Holding-Al Habtoor Leighton Ortak Girişimi'nin kazandığı ihalenin kontrat değeri yaklaşık 800 milyon dolar. 900 günde tamamlanması planlanan ve Suudi Arabistan Havayolları'na ait tesis 11 adet hangar binası ve uçak bakım destek binaları ile idari bina, kapalı otopark ve uçak park apronlarından oluşacak. Tesisin tasarım ve inşaatını gerçekleştirecek olan girişim, işverenin talebi halinde projenin şu an planlaması hazır olan ikinci fazını da üstlenecek. 

TAV Grup CEO'su Sani Şener, 'Suudi Arabistan'da Medine Havalimanı'nın yapım ve işletmesinin ardından büyük bir başarıya daha imza atarak Cidde Havalimanı'ndaki hangar yapım ihalesini de kazanmaktan mutluluk duyuyoruz. Ortaklarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz bu proje, ülkenin en yoğun havalimanı olan King Abdul Aziz Uluslararası Havalimanı'nın genişleme çalışmaları açısından büyük önem taşıyor ve önümüzdeki 20 yılın operasyonel ihtiyacını karşılaması öngörülüyor. Havalimanı inşaatı yüksek deneyim ve özgün bilgi birikimi gerektiren özel bir sektör. Havalimanı bünyesinde bulunan terminal binası, kule, hangar, pist gibi inşaatları yaparken o havacılık endüstrisine ait her türlü bilgiyi bilmeye mecbursunuz. Uçakları, performanslarını, boyutlarını; meteorolojiyi, hava trafik ve cihazlarının kapasitesini, etkinlik alanlarını ve ne iş yaptıklarını çok iyi bilmelisiniz. Ayrıca yolcu davranışlarını, ticari alanların yönetimini bilmelisiniz. Bilişime, bagaj ve yer hizmetlerine hakim olmalısınız. İşte TAV Grubu'nun yarattığı organizasyon tüm bu bilgilerin toplandığı bir organizasyon. Onun için dünyadaki havacılıkla ilgili işlerde başarı yüzdemiz gittikçe artıyor. TAV İnşaat da İstanbul'dan dünyaya açılan bir marka olarak bu sektörde parlak bir geçmişe sahip. Havalimanı projeleri başta olmak üzere, hedef bölgemizde yeni başarılara imza atmak üzere çalışmaya devam edeceğiz' dedi. 

İstanbul Atatürk Uluslararası Havalimanı'yla çıktığı yolda TAV İnşaat'ın bugüne kadar üstlendiği projelerin kontrat bedeli 11 milyar doları aştı. Sektörün saygın yayınlarından Engineering News Record'un (ENR) şirketlerin üstlendikleri projelere göre yaptığı sıralamada havalimanı inşaatı alanında TAV İnşaat 2011'de dördüncü sırada yer aldı. 

TAV İNŞAAT HAKKINDA 
TAV bünyesinde 2003 yılında kurulan TAV İnşaat genel merkezi İstanbul'da olmak üzere Mısır, Katar, Dubai, Abu Dhabi, Makedonya,  Umman, Gürcistan, Tunus, Suudi Arabistan ve Libya'da faaliyet gösteriyor. TAV İnşaat ayrıca dünyada gittikçe artan bir ihtiyaç olan havalimanı altyapısı konusunda da danışmanlık yapıyor. Bölgesinde önemli projelere damgasını vurmuş olan TAV İnşaat; Türkiye'de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Ankara Esenboğa Dış ve İç Hatlar Terminali, İzmir Dış Hatlar Terminali inşaatlarını gerçekleştirmekle birlikte, şu anda İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali'nin inşaat projesini yürütüyor. 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cengiz'in lüks oteli ve villaları için katliam sürüyor
Cengiz'in lüks oteli ve villaları için katliam sürüyor
Edirne'de maden işçilerinin üzerine ateş açıldı
Edirne'de maden işçilerinin üzerine ateş açıldı
Kanal İstanbul 100 yıllık savunma planını çökertir
Kanal İstanbul 100 yıllık savunma planını çökertir
Yerli uçak gemisi donanmaya 2023 yılında teslim edilecek
Yerli uçak gemisi donanmaya 2023 yılında teslim edilecek
Son Haberler
Cengiz'in lüks oteli ve villaları için katliam sürüyor
Cengiz'in lüks oteli ve villaları için katliam sürüyor
Plajlar özelleştirme kıskacında | Rıhtımı da satacaklar
Plajlar özelleştirme kıskacında | Rıhtımı da satacaklar
Kalp Yetersizliği Türkiye'de Neden Artıyor?
Kalp Yetersizliği Türkiye'de Neden Artıyor?
Edirne'de maden işçilerinin üzerine ateş açıldı
Edirne'de maden işçilerinin üzerine ateş açıldı
Haziran ayı yeni kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Haziran ayı yeni kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Kurtulmuş: 28 Şubat süreci toplum alanlarına yapılan bir müdahale
Kurtulmuş: 28 Şubat süreci toplum alanlarına yapılan bir müdahale

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.