• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. TBMM Komisyonu, Ordu'da fındık işçilerinin konaklama alanlarını inceledi
GENEL
Yayınlanma: 26 Şubat 2015 - 15:23

TBMM Komisyonu, Ordu'da fındık işçilerinin konaklama alanlarını inceledi

MEVSİMLİK tarım işçilerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri Ordu’ya gelerek, fındık hasat döneminde Doğu ve Güneydoğu bölgesi illerinden.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM Komisyonu, Ordu’da fındık işçilerinin konaklama alanlarını inceledi
MEVSİMLİK tarım işçilerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri Ordu’ya gelerek, fındık hasat döneminde Doğu ve Güneydoğu bölgesi illerinden kente gelen fındık işçilerinin konakladığı alanlarda incelemelerde bulundu. .
Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve komisyon üyelerinin de aralarında bulunduğu bir heyet Ordu’ya gelerek mevsimlik fındık işçilerinin kamp alanlarını inceledi. Mahmut Kaçar ile beraberindekiler, Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık hasat döneminde Ordu’ya gelen mevsimlik fındık işçilerinin konakladığı Efirli ve Uzunisa mevkiilerinde bulunan konaklama alanındaki çalışmaları yerinde gördü. 
MART AYI SONUNA KADAR RAPOR HAZIRLANACAK
Meclis Araştırma Komisyonu’nun 13 Ocak itibariyle çalışmalara başladığını, son iki haftadır sahada çalışmasını sürdürdüğünü, Mart ayı sonuna kadar rapor hazırlayacaklarını belirten Mahmut Kaçar, şunları söyledi:
"Bugün Ordu ilimizde tarım işçilerimizin yoğunlukla yaz aylarında fındık toplamak amacıyla kullanmış oldukları alanları ziyaret etmiş bulunmaktayız. 2010 yılında Başbakanlık genelgesiyle bütün Valiliklerimiz bünyesinde mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını çözmeye yönelik olarak İzleme Kurulu oluşturulması noktasında bir talimat var. Çok güzel uygulama örneklerini Ordu ilinde gördüğümüz gibi bazı illerde de maalesef bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmediğini tespit ettik. Ordu’da mevsimlik tarım işçilerini İzleme Kurulu bünyesindeki faaliyetlerini ve uygulamalarını müşahede etme imkanı oldu. Bu sorun yalnız çalışma hayatını ilgilendiren değil aynı zamanda toplumsal bir sorun, hatta bazı yerlerde insani bir sorun."
İKİ TEMEL SORUN VAR
TÜİK rakamlarına göre aileleriyle yaklaşık 1 milyona yakın insanın tarım işçiliği nedeniyle değişik bölgelere göç ettiğini, şu ana kadar yaptıkları çalışmalarda da iki temel sorunla karşılaştıklarını vurgulayan Mahmut Kaçar, "Konaklama yerleriyle ilgili, altyapı problemleri ve en önemlisi çocukların eğitimiyle ilgili problemler önümüze en önemli problemler olarak çıkmakta. Bu insanlarımızın insanın onuruna yaraşır şartlarda konaklamalarını ve çocuklarımızın eğitim haklarından mahrum kalmamaları noktasında bütün çalışmalarımızı tamamlayıp rapora dönüştüreceğiz. Mart ayı sonu itibariyle de hazırlamış olduğumuz raporu Meclis Başkanlığımıza, ardından sayın başbakanımız olmak üzere mecliste grubu bulunan bütün parti siyasi genel başkanlarımızı da ziyaret ederek bu raporu kendilerine sunmayı hedefliyoruz. Mevsimlik tarım işçilerinin iki temel problemi var diyebiliriz. Bu çalışmalarda ailelerin altyapıyla, güvenlikle ilgili, sağlıkla ve temiz suya erişimle ilgili problemleri, ikincisi de onlarla birlikte göç etmek zorunda kalan çocukların eğitimiyle ilgili problemler. Bunlar temel problem olarak önümüze gelen sorunlar" dedi.
ORDU’DAKİ UYGULAMALAR ÖRNEK ALINIYOR
Ordu’daki uygulamaların örnek alındığını dile getiren Kaçar, "Başbakanlık genelgesiyle ilgili mevzuatı uygulama noktasında hassasiyet gösteren illerimizde hem çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik olarak hem insanımızın burada insan uğruna yaraşır şartlarda konaklamasını, temiz suya erişimini, sağlığını ve güvenliği ile ilgili problemini çözdüğü uygulama örneklerinde görmeye sahibiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Son Haberler
Gülşah Durbay’ın ailesi, Gizem Altunsoy'un özürünü kabul etmedi
Gülşah Durbay’ın ailesi, Gizem Altunsoy'un özürünü kabul etmedi
Gülşah Durubay'a iftira atan kadına partide görev vermişler
Gülşah Durubay'a iftira atan kadına partide görev vermişler
Rıdvan Dilmen, Murat Ongun'u bakanlara şikayet etti
Rıdvan Dilmen, Murat Ongun'u bakanlara şikayet etti
İBB Davası | Hakim, milletvekiline soytarı dedi!
İBB Davası | Hakim, milletvekiline soytarı dedi!
Komedyen Deniz Göktaş, havaalanında gözaltına alındı
Komedyen Deniz Göktaş, havaalanında gözaltına alındı
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde kavga (2)
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde kavga (2)

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.