• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Tülay Babuşçu tepkisi
Politika
Yayınlanma: 26 Şubat 2015 - 17:20

Tülay Babuşçu tepkisi

Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nın tartışmalara yol açan 'Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arası sona erdi' twitinin ardından bugün 'Başkan RTE' isimli kullanıcının 'Biz

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tülay Babuşçu tepkisi
Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nın tartışmalara yol açan 'Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arası sona erdi' twitinin ardından bugün 'Başkan RTE' isimli kullanıcının 'Bizans dostu kahpe İnönü' tiwitini retweetledi. 1 saat sonra da bu twiti sildi.

Twitter'da 'BAŞKAN RTE' isimli kullanıcının 'Bizans Dostu Kahpe İsmet İnönü' yazılan bu başlığın altına ise şu ifadelere yer verildi: "Lozan Barış Antlaması madde 129: Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır... Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü tarafından İngiltere toprağı haline getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiçbir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP'liler Lozan Antlaşmasının 129. maddesini okusun da Lozan'ın başarı mı yoksa hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyetin lider sultası Lozan'da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi."

SİLDİ

Bu twiti AK Parti Balıkesir Milletvekiil Tülay Babuşçu, 1 saat sonra sildiği görüldü.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Bir milletvekilinin Türkiye Cumhuriyetinin kurucularından 2'nci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ile ilgili böyle bir twit paylaşmasını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Aynı zamanda aynı kınamayı iktidar partisinin gurubunun da yapmasını diliyorum. Neyzen Tevfik'in meşhur bir şiiri var. 'Ne ararsın tanrı ile aramda' Bu şiirin son kıtasını Tülay Babuşçu'ya ithaf ediyorum. Kendisini meczup, sapkın ve şerefsiz ilan ediyorum" dedi.



AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, böyle bir bilginin taraflarına ulaşmadığını belirterek, "Suç şahsidir. Ak parti grubuna dönük bir suçlamada bulunamaz hiç kimse. Burada ifade edildiği gibi ifadeler kullanıldıysa ve gerçek kişi olarak bu ifadeler kullanılmışsa biz AK Parti olarak böyle bir ifadeye tasvip etmeyiz. Gerekli araştırmalara yapacağız"dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, Böyle bir ifade kabul edilebilir değildir. Bu ifadeyi kullanan hakkında gerekli disiplin işlerini başlatacaktır"dedi.

TBMM Grup Başkanvekili Sadık Yakut ise "İlgili partinin gereğini yapmasını temenni ediyorum"dedi.

ÖZÜR DİLEDİ

Tepkiler üzerine söz alan Tülay Babuşçu, "Başlığı fark etmeden retweet yaptığım içerikle ilgili özürlerimi sunuyorum. Bir kastım yoktu. Dikkatsizlik sonucu olmuştur. Huzurlarınızda tekrar rahmetle anıyorum ruhu şad olsun. Hepinizden özür diliyorum. Ardından TBMM başkanvekili Sadık Yakut birleşime 10 dakika ara verdi.

GERGİNLİK ÇIKTI

Verilen ara sırasında CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AK Parti grubunun ön sırasında bulunan Babuşçu'ya sözlü tepki gösterdi. Unun üzerine gerginlik çıktı ve AK Parti ile CHP'li milletvekileri arasında tartışmalar yaşandı. Ardından iki partinin milletvekillerini araya giren diğer milletvekilleri uzaklaştırdı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AKP'yi, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ı örnek göstererek uyardı
AKP'yi, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ı örnek göstererek uyardı
AKP'li vekilin şirketi mahkemeyi dinlemedi
AKP'li vekilin şirketi mahkemeyi dinlemedi
Bülent Arınç, islamcıların büyük kaybını itiraf etti
Bülent Arınç, islamcıların büyük kaybını itiraf etti
Belediye Başkanı'na giyiminden dolayı hakarete tepki yağdı
Belediye Başkanı'na giyiminden dolayı hakarete tepki yağdı
Son Haberler
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
SARSILMAZ ve EM&E Grup’tan Savunma Teknolojilerinde Stratejik İş Birliği
SARSILMAZ ve EM&E Grup’tan Savunma Teknolojilerinde Stratejik İş Birliği
İdrar kaçırma kadınlarda daha yaygın görülüyor
İdrar kaçırma kadınlarda daha yaygın görülüyor
Hareketsizlik yılda 3,2 milyon ölüme neden oluyor
Hareketsizlik yılda 3,2 milyon ölüme neden oluyor
Sarsılmaz'ın yerli robotu SARBOT, uluslararası arenaya çıktı
Sarsılmaz'ın yerli robotu SARBOT, uluslararası arenaya çıktı
Bursaspor'da Mersin İdmanyurdu hazırlıkları sürüyor
Bursaspor'da Mersin İdmanyurdu hazırlıkları sürüyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.