• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü
Ekonomi
Yayınlanma: 11 Eylül 2017 - 16:01

Türkiye yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü

Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü
ANKARA(AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı.

Şimşek, büyüme rakamlarını değerlendirdi Maliye Bakanı Ağbal: Büyüme 2017 hedeflerinin üzerinde olacak Buna göre, GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,1 arttı.

Üretim yöntemiyle gayrisafi yurt içi hasıla tahmini ise aynı dönemde cari fiyatlarla yüzde 16,3 yükselerek, 734 milyar 211 milyon lira olarak belirlendi.

Tarım sektörünün toplam katma değeri, bu yılın nisan-haziran döneminde geçen yılın aynı çeyreğine göre, zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 4,7, sanayi sektörünün toplam katma değeri yüzde 6,3, inşaat sektörünün ise yüzde 6,8 artış gösterdi. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise yüzde 5,7 yükseldi.

GSYH, cari fiyatlarla yüzde 16,3 arttıİkinci çeyrekte GSYH, cari fiyatlarla yüzde 16,3 artarak, 734 milyar 211 milyon liraya yükseldi. Söz konusu rakam, 2016 yılının ikinci çeyreğinde 631 milyar 233 milyon lira seviyesindeydi. Böylece, revize edilen rakamlara göre geçen yılın son çeyreğinde yüzde 4,2'lik, bu yılın ilk çeyreğinde de yüzde 5,2'lik GSYH'yi yakalayan Türkiye ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde yükseliş trendini yüzde 5,1'lik büyümeyle sürdürdü.

Büyüyen sektörlerBu yılın ikinci çeyreğinde iktisadi faaliyet kollarına göre cari fiyatlarla en yüksek büyüme hızı yüzde 27,4 ile 'finans ve sigorta faaliyetleri' sektöründe kaydedildi. İmalat sanayisi sektörünün büyüme hızı yüzde 21,8, bilgi ve iletişim sektörünün ise yüzde 19,2 olarak belirlendi.

Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 2017'nin ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 artış gösterdi.

Hane halklarının nihai tüketim harcamaları yüzde 3,2 arttıYerleşik hane halklarının ve hane halkına hizmet eden kar amacı olmayan kuruluşların nihai tüketim harcamaları, 2017 yılının ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre zincirleme hacim endeksi olarak yüzde 3,2 arttı. Devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 4,3 azalırken, gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise yüzde 9,5 artış gösterdi.

Muhabir: Göksel Yıldırım, Erdal Çelikel

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Demirtaş sesizliğini bozdu
Özgür Demirtaş sesizliğini bozdu
Ege Bölgesi’nin ihracatı 8 ayda 29,2 milyar dolara ulaştı
Ege Bölgesi’nin ihracatı 8 ayda 29,2 milyar dolara ulaştı
Fon skandalında dikkat çeken isimler tartışma konusu oldu
Fon skandalında dikkat çeken isimler tartışma konusu oldu
Ayçiçek Hasat Şenliği Silivri'de yapıldı
Ayçiçek Hasat Şenliği Silivri'de yapıldı
Son Haberler
Ekim ayı ilk hafta yeni çıkan kitaplar | Özkan Saçkan yorumladı
Ekim ayı ilk hafta yeni çıkan kitaplar | Özkan Saçkan yorumladı
Soma’daki maden faciası | 5 işçi can verdi, 9 gözaltı var
Soma’daki maden faciası | 5 işçi can verdi, 9 gözaltı var
Eyüpsultan Belediyesi'ne operasyon | Adım adım İBB yönetimi
Eyüpsultan Belediyesi'ne operasyon | Adım adım İBB yönetimi
İş Sanat’tan Çocuklar için Renkli Ekim Atölyeleri
İş Sanat’tan Çocuklar için Renkli Ekim Atölyeleri
Okul tuvaletinde bulunan tabanca müdür yardımcısının çıktı
Okul tuvaletinde bulunan tabanca müdür yardımcısının çıktı
UEFA'dan Özçiğdem, Nur ve Sarvan'a görev
UEFA'dan Özçiğdem, Nur ve Sarvan'a görev

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.