• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi başladı
Spor
Yayınlanma: 21 Mayıs 2015 - 15:24

Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi başladı

 HAKAN TARHAN - İSTANBUL / ( Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beykoz-Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde başladı. TFF Birinci Başkanvekili Servet..

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi başladı
 HAKAN TARHAN - İSTANBUL / (

Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beykoz-Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde başladı.

TFF Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı ve AIAF Başkanı Patricia Moyersoen'in konuşmalarıyla başlayan kongrenin ana başlıklarında; FIFA'nın yeni futbolcu menajerliği düzenlemesi, FIFA'nın oyuncular üzerinde üçüncü şahıs mülkiyetine dair yeni düzenlemeleri ve UEFA'nın Mali Fair Play Talimatı ve diğer konfederasyon uygulamaları yer alıyor.

KONGREYE SADECE GALATASARAY VE FENERBAHÇE TEMSİLCİ YOLLADI

FIFA ve UEFA'da bir çok davası bulunan Türk Kulüpleri Riva'da yapılan kongreye ilgi göstermedi. Dünya'nın birçok ülkesinden katılımcı ilgi gösterirken, Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi'ne Türkiye'den sadece Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri temsilci yolladı.

AV. EMİN ÖZKURT: "ŞU AN DÜNYA FUTBOLUNUN KONUŞTUĞU ÜÇ ÖNEMLİ KONU BURADA TARTIŞILACAK"

Kongrenin Organizasyon Komitesi Başkanı olan Av. Emin Özkurt 'ya verdiği demeçte "Bu çok önemli bir kongre. Şu an dünya futbolunun konuştuğu üç önemli konu burada tartışılacak. Bu başlıkların en önemlisi olan ve Türk Kulüpleri'ni ilgilendiren konu UEFA'nın Finansal Fair-play düzenlemesi olacak. İkinci konu ise menajerlik sistemi. Nisan 2015'de FİFA'nın kararıyla değişen oyuncu temsilciği burada konuşulacak. Burada ele alınacak bir diğer konu ise oyuncu sahipliği yani fon sistemi olacak. Bu üç ana başlık dünyada futbol hukukunun konuştuğu konular. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde geniş katılımlı düzenlenen kongrede bu önemli konuları ele almaktan çok mutluyuz." dedi.

"TÜRK KULÜPLERİNİN KONGREYE DÜŞÜK İLGİSİ ÜZÜCÜ"

Avrupa'da ve Dünya'da spor davalarında Rusya ile birlikte başı çeken Türk kulüplerinin yapılan bu kongreye ilgi göstermemesi hatırlatıldığında Av. Emin Özkurt şunları söyledi.

"Burada bahsedilen konular Türk Futbolu'nun kronikleşmiş meseleleri. Yani kulüplerin mali sorunlarıyla yüzleşip, bu konuları nasıl çözebileceği ile alakalı. Oysa biz hem Türkiye Futbol Federasyonu kanalıyla, hem de kendi kurumumuz üzerinden kulüplere davet yolladık. Bakıyoruz burada katılım çok düşük. Bundan iki sonuç çıkabilir. Birincisi, Türk Kulüpleri'nin bu konuda o kadar mükemmel bir sicili var ki, herhangi bir şey öğrenmeye ihtiyaçları yok. Dünyanın dört bir yanından uluslararası katılımcılar bir şeyler öğrenmek adına buraya gelirken, Türkiye'de düzenlenen bu kongreye katılınmıyorsa öğrenecek bir şeyimiz yok demek ki. Ya da durum o kadar kötü ki artık bu konulara ilgi dahi duyulmuyor. Ben ne yazık ki ikinci nedenin geçerli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de temel sorunlardan birisinin futbolun bir endüstri olduğunu kavrayamamış olmamız ve endüstrini sorunlarının uzman eller tarafından çözmememiz. Biz çalışmalarımızı bundan sonra da yürüteceğiz. Umarım bundan sonra kulüplerimiz bu sorunların üzerine eğilirler."

TFF Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı, Federasyon olarak konukları TFF'nin Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında TFF'nin de gündeminde olan Üçüncü Parti Sahiplik, Menajerliğin Düzenlenmesi ve Finansal Fair Play gibi konuların tartışılacak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ve TFF'nin tüm görüşlerden faydalanacağını vurguladı.

AIAF Başkanı Patricia Moyersoen ise, AIAF'ın 2012 yılında 8 avukat tarafından kurulan ve şu an 60 avukata ulaşan bir birlik olduğunu vurgulayarak başladığı açılış konuşmasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahipliği nedeniyle Başkan Yıldırım Demirören ve TFF Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı'ya teşekkür etti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Fenerbahçe İstanbul Jet Eurocup 1 Şampiyonu
Fenerbahçe İstanbul Jet Eurocup 1 Şampiyonu
Alanya’dan spor turizminde büyük atılım
Alanya’dan spor turizminde büyük atılım
Türkiye'nin İlk Şirketler Arası Padel Turnuvası başladı
Türkiye'nin İlk Şirketler Arası Padel Turnuvası başladı
Ayhancan Güven, NLS 3’te İkinci Olarak Podyuma Çıktı
Ayhancan Güven, NLS 3’te İkinci Olarak Podyuma Çıktı
Son Haberler
İktidardan yandaşa Seydişehir'de en havalı kıyak
İktidardan yandaşa Seydişehir'de en havalı kıyak
Hashimoto hastalığından korunmanın 9 önemli kuralı
Hashimoto hastalığından korunmanın 9 önemli kuralı
Fidye saldırısı önlemlerini elden bırakmayın
Fidye saldırısı önlemlerini elden bırakmayın
Fenerbahçe İstanbul Jet Eurocup 1 Şampiyonu
Fenerbahçe İstanbul Jet Eurocup 1 Şampiyonu
İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor
İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor
Ordu- Giresun Havalimanı görkemli açılışa hazır
Ordu- Giresun Havalimanı görkemli açılışa hazır

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.