Usta oyuncu Köksal Engür toprağa verildi | Sesiyle hayat vermişti
Tiyatro, sinema ve dizi filmlerde unutulmaz rollere imza atan, çok sayıda filmin seslendirmesini yapan İsmail köksal Engür Dünya Tiyatrolar Günü olarak kabul edilen 27 Mart'ta hayatını kaybetti. Türk sinemasında son dönemde en önemli yapıtlarında seslendirme sanatçısı olarak da görev alan usta oyuncu bugün son yolculuğuna uğurlandı.
Engür için bugün öğle vakti Üsküdar Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.Törene, usta oyuncunun ailesi ile birlikte oyuncu Ayten Uncuoğlu, Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Serkan Keskin, Cengiz Bozkurt, Rıza Kocaoğlu, Yiğit Özşener, Kubilay Karslıoğlu'nun da aralarında olduğu sanat ve müzik camiasından çok sayıda sanatçı dostu katıldı.Taziyeleri Engür'ün eşi ve kızı kabul etti. Köksal Engür'ün cenazesi, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.
'KONSANTRASYONUYLA BİZE ÖRNEK OLAN BİR İNSANDI, MESLEK BÜYÜĞÜMÜZDÜ'
Oyuncu Ayten Uncuoğlu gözyaşları içerisinde Engür'ün ölümüyle ile ilgili görüşlerini paylaştı. Uncuoğlu, 'Ortaokul ikinci sınıftan itibaren arkadaşımdı. Radyo, televizyon, sinema ve tiyatroda hiç ayrılmadık, hep beraberdik' dedi.Leyla ile Mecnun adlı dizide rol arkadaşı olan Cengiz Bozkurt ise 'Türkiye çok önemli bir oyuncusunu ve sanatçısını kaybetti. Onunla çalışmak gerçekten büyük ayrıcalıktı. Hem disipliniyle hem sahnelerdeki konsantrasyonuyla bize örnek olan bir insandı, meslek büyüğümüzdü. Bir hastalık geçirdi, iyileştirmek için çok uğraştık ama başarılı olamadık. Son görevimizi yapmak için sevenleri burada. Türkiye'ye mal olmuş önemli bir sanatçıyı, oyuncuyu kaybettik maalesef. Hepimizin başı sağolsun ruhu şad olsun' ifadelerini kullandı.









