• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza: ABD ülkemizde insani kriz çıkarmayı amaçlıyor
GENEL
Yayınlanma: 25 Ağustos 2017 - 23:57

Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza: ABD ülkemizde insani kriz çıkarmayı amaçlıyor

Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza, 'ABD ülkemizde insani kriz çıkarmayı amaçlıyor. Venezuela halkını açlığa mahkum etmek istiyor.' dedi.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza: ABD ülkemizde insani kriz çıkarmayı amaçlıyor
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD'nin Venezuela'da kriz çıkarmak istediğini öne sürerek, 'Halkımızı ve demokrasimizi tüm imkanlarımızla savunacağız.' dedi.

ABD'den Venezuela'ya ekonomik yaptırım kararıArreaza, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasında, ABD'nin ülkesine yönelik aldığı ekonomik yaptırım kararlarına tepki gösteren Arreaza, ABD'nin ve Başkan Donald Trump'ın Venezuela için bir tehdit olduğunu söyledi.

'Bugün açıklanan ABD yaptırımları Venezuela'ya yönelik en büyük saldırıdır''ABD, barışçıl bir ülke olan Venezuela'yı askeri güçle tehdit ediyor.' diyen Arreaza, ABD'nin aldığı ekonomik yaptırım kararları için de 'ABD ülkemizde insani kriz çıkarmayı amaçlıyor. Venezuela halkını açlığa mahkum etmek istiyor.' dedi.

ABD'nin ne yapmak istediğini anlayamadıklarını dile getiren Arreaza, 'Bugün açıklanan ABD yaptırımları son 200 yılda Venezuela'ya yönelik en büyük saldırıdır. Halkımız birlikte buna karşı duracaktır.' diye konuştu.

'Halkımızı ve demokrasimizi tüm imkanlarımızla savunacağız'ABD'ye uluslararası hukuka uyma çağrısı yapan Arreaza, 'Halkımızı ve demokrasimizi tüm imkanlarımızla savunacağız.' ifadelerini kullandı.

Arreaza, dünya medyasının Venezuela'da yaşanan olayları 'yanlış anlattığını' da savunarak, 'Biz de Başkan Trump'ın dediği gibi sahte haberlerin mağduruyuz.' şeklinde konuştu.

BM'den diyalog çağrısıÖte yandan BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Guterres, Venezuela'da sorunun hükümet ve muhalefet arasında diyalog ve uzlaşı ile çözülmesi çağrısı yaptı.

Ülkenin karşı karşıya olduğu problemlerin çözümünde hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygının önemine vurgu yapan Guterres, arabuluculuk faaliyetlerinde bulunan bölgesel ve uluslararası tarafları da desteklediklerini belirtti.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley: Diktatörlüğe karşı çıkacağızABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Trump tarafından bugün alınan yaptırım kararının 'Maduro rejimine güçlü bir mesaj' olduğunu söyledi.

Gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini ifade eden Haley, 'Kurmaya çalıştığı diktatörlüğe karşı çıkacağız. Maduro, Venezuela'yı bir zamanlar olduğu gibi müreffeh bir demokrasiye döndürecek adımlar atıncaya kadar kararlı önlemler almayı sürdüreceğiz.' dedi.

Maduro'nun 'sahte meclisine' tolerans göstermeyeceklerini anlatan Haley, 'Maduro'nun hesap vermesini sağlamak ve Venezuela halkını desteklemek için diplomatik ve ekonomik araçları kullanacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Mustafa Keleş

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Son Haberler
Sel suları Sakarya'yı vurdu | Ağır hasar var
Sel suları Sakarya'yı vurdu | Ağır hasar var
Çocuk güzellik yarışması için bakanlık suç duyurusunda bulundu
Çocuk güzellik yarışması için bakanlık suç duyurusunda bulundu
Bulgaristan sınırında 30 kilometre TIR kuyruğu
Bulgaristan sınırında 30 kilometre TIR kuyruğu
18 Ekim 2026 kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
18 Ekim 2026 kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Yağmur sonrası 9 katlı bina tahliye edildi
Yağmur sonrası 9 katlı bina tahliye edildi
ABD'den Venezuela'ya ekonomik yaptırım kararı
ABD'den Venezuela'ya ekonomik yaptırım kararı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.