• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Vicdani retçi Halil Savda ile taşeron işçisi Zeynep Karagün HDP'den aday adayı oldu
GENEL
Yayınlanma: 03 Mart 2015 - 12:26

Vicdani retçi Halil Savda ile taşeron işçisi Zeynep Karagün HDP'den aday adayı oldu

Halil COŞKUN-Ahmet AKKUŞ/ŞIRNAK,MARDİN, ()-BARIŞ aktivisti ve vicdani retçi Halil Savda Şırnak'tan, üniversite mezunu taşeron işçi  Zeynep Karagün de Mardin'den milletvekili aday adayı olmak için HDP'ye başvuru yaptı. 2004 yılında.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vicdani retçi Halil Savda ile taşeron işçisi Zeynep Karagün HDP'den aday adayı oldu
Halil COŞKUN-Ahmet AKKUŞ/ŞIRNAK,MARDİN, ()-BARIŞ aktivisti ve vicdani retçi Halil Savda Şırnak'tan, üniversite mezunu taşeron işçi  Zeynep Karagün de Mardin'den milletvekili aday adayı olmak için HDP'ye başvuru yaptı.
2004 yılında zorla ellerine kelepçe vurularak, askerlik görevini yapması için götürüldüğü Tekirdağ-Beşiktepe askeri kışlasında vicdani ret hakkını kullandığını açıklayan ve sonraki zamanlarda yargılandığı mahkemelerde beraat eden Halil Savda, Şırnak'tan milletvekili aday adayı olmak için bugün HDP il binasına gelerek resmi başvurusunu yaptı. Savda, otoriter ve tekçi bir anlayışa seyirci kalmamak için HDP'ye başvurduğunu belirterek, "Otoriter ve tekçi bir anlayış var. Gittikçe uluslararası toplumdan ve hukuk sisteminden kopuyoruz. AKP hükümeti kendi bildiğini okuyor; kendisine oy vermeyeni de verenleri de artık yok sayıyor. Buna seyirci kalamazdım. Yüzde 10 seçim barajı toplum AKP'nin tekçi anlayışını hakim kılıyor. Emin olun bu barajı aştığımızda AKP'nin zorba ve tekçi yapısını da aşmış oluruz. Onu darbelemiş oluruz. Zayıflatılmış bir AKP ile barış ve demokrasi güçlenir. Aksine gittikçe DAİŞ gibi terör örgütlerinin sokağımızda, şehrimizde cirit attığı bir durum yaşanmış olur. İnsanı unutan ama klişe koruyan bir iktidar yapısı oluşur. Bu nedenle HDP'nin ortak vatanda yeni yaşam çağrısına kulak verdim. Nereden aday gösterileceğimin bir önemi yok. İlk kez bir vicdani retçi aday adayı oluyor. Sistem, şiddet ve zorbalık üzerine var ediyor. Bu bakımdan bir vicdani retçinin meclise aday olması tarihi önemde. Trabzon da, Hakkari de ülkemin toprağı ve insanı. Her nerede aday gösterilirsem orada çalışacağım. Ve benim için aday gösterileceğim şehrin önemi yok" dedi.
TAŞERON İŞÇİSİ, ÜNİVERSİTE MEZUNU DA HDP'YE BAŞVURDU
Mardin'in Midyat İlçesi'nde yaşayan ve Ezidi kampında taşerona bağlı işçi olarak çalışan 29 yaşındaki Zeynep Karagün de, milletvekili aday adaylığı için HDP'ye başvuru yaptı. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu olan ve Midyat Konaklama Merkezi, Mülteci Çadır Kent'te lojistik biriminde taşeron işçi olarak çalışan Karagün, ülkede ve bölgede binlerce taşeron işçisi olduğunu, bunların yaşadığı sıkıntıları meclise taşımayı hedeflediğini söyledi. Karagün, "Mal varlığı olmayan bir ailenin kızıyım. Makam, mevki sahibi ya da zengin olmayanların da mecliste milletvekili olabileceğini ispatlamak, bunun aksini savunan fikirleri, tabuları yıkmak istiyorum. Bunun kısmet boyutuna sonuna kadar inanan biriyim. Rabbim bizim ve milletimiz hakkında hayırlısını nasip etsin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Son Haberler
Ekim ayı ilk hafta yeni çıkan kitaplar | Özkan Saçkan yorumladı
Ekim ayı ilk hafta yeni çıkan kitaplar | Özkan Saçkan yorumladı
Soma’daki maden faciası | 5 işçi can verdi, 9 gözaltı var
Soma’daki maden faciası | 5 işçi can verdi, 9 gözaltı var
Eyüpsultan Belediyesi'ne operasyon | Adım adım İBB yönetimi
Eyüpsultan Belediyesi'ne operasyon | Adım adım İBB yönetimi
İş Sanat’tan Çocuklar için Renkli Ekim Atölyeleri
İş Sanat’tan Çocuklar için Renkli Ekim Atölyeleri
Okul tuvaletinde bulunan tabanca müdür yardımcısının çıktı
Okul tuvaletinde bulunan tabanca müdür yardımcısının çıktı
Tramvayın çarptığı yaya öldü
Tramvayın çarptığı yaya öldü

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.