• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. Yağmur ve Fırtına İstanbul'u felç etti
Ajans
Yayınlanma: 07 Ağustos 2014 - 14:01

Yağmur ve Fırtına İstanbul'u felç etti

İstanbul'da meteorolojinin iki gündür yaptığı uyarının ardından şiddetli fırtına ve yağmur hayatı olumsuz etkiliyor.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yağmur ve Fırtına İstanbul'u felç etti

Yağmur ve Fırtına İstanbul'u felç etti

İstanbul'da meteorolojinin iki gündür yaptığı uyarının ardından şiddetli fırtına ve yağmur hayatı olumsuz etkiliyor.  Olumsuz hava şartları yüzünden hava, deniz ve şehir içi trafikte aksamalar var. İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda uçuşlar bir süre durma noktasına geldi.

Ağustos yağmurları İstanbul Avrupa yakasını sevdi. Son bir haftadır aniden bastıran sağanak yağmura bugün fırtına da eklendi. Marmara denizi çevresinde etkili olan yağmur ve fırtına gündüze adeta geceye çevirdi. Küçükçekmece, Avcılar Yenibosna, Bakırköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Fatih'e kadar aniden bastıran şiddetli yağmur taşkınlara neden oldu.
Meteorolijiden yapılan yağış ve hortum uyarısı kendini ilk olarak Beylikdüzü Avcılar'da ardından da Yenibosna'da gösterdi. Hava bir anda karardı ve gece gibi oldu.
 Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'daki yağışla ilgili son açıklamasında uyarmıştı. Açıklamada, " Son uydu ve Meteorolojik Radar verilerine göre, İstanbul için beklenen sağanak yağışın yarım saat içerisinde başlaması tahmin edilmektedir.
 Yağışlar Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri'nin batı kesimleri ila Zeytinburnu ilçelerimizde kuvvetli şekilde etkili olacak. İlerleyen saatlerde ise tüm İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor. Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptı. Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor" denildi.

HAVA LİMANINDA TRAFİK DURDU

İstanbul’da gökyüzünü kaplayan 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçakların kalkışı durduruldu. İnişler ise kontrollü olarak yapılıyor.


YARIN SABAHA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Fatih Büyükkasapbaşı, Hürriyet'e son veriler ışığında yurt genelinde beklenen hava olaylarını değerlendirdi. Saat 12.00 itibariyle Marmara Bölgesinde ale'den başlayarak Marmara Denizi üzerinde fırtına bulutları görüldüğünü anlatan Büyükasapbaşı, bu bulutların önümüzdeki saatlerde sağanak yağışlara neden olacağını söyledi. İl genelini etkileyecek yağışların, bölge bölge görüleceğini belirtti.

FIRTINA VE HORTUMA DİKKAT

Büyükkasapbaşı, vatandaşları, Mevsim itibariyle yer sıcaklığı ve deniz suyu sıcaklığının yüksek olması, üst seviyelerden de serin havanın gelmesi nedeniyle yağış anında kısa süreli fırtına ve kıyıya yakın yerlerde de hortum riski yaratması nedeniyle uyardı.

ŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ
Son verilere göre fırtına ve hortum riskinin şu sıralarda azaldığını belirten Büyükkasapbaşı ancak saat 18.00'den sonrası için şu uyarılarda bulundu: "Tahminlerimize göre saat 18.00'den sonra İstanbul, Tekirdağ'ın batı kesimleri, Kocaeli ve Sakarya'da yağışlar şiddetlenecek. Bu gece ve yarın sabaha kadar bu dört ilde kuvvetli yağış ve bunun oluşturabileceği rüzgar, fırtına ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı. İstanbul'da etkili sistemin yarın sabah 9'a kadar sürmesini beklerken, etkili yağış sistemi İstanbul ve Marmara'yı yarın terk edecek."

RİSKLERİN DEVAM EDECEĞİ YERLER
 Tahminler Dairesi Başkanı Büyükkasapbaşı, etkili yağışın yarından itibaren İstanbul ve Marmara'yı terk edecek olmasına karşın yarın öğleden sonra Marmara'nın doğusunda Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bursa'nın kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz'de yağış riskinin süreceğine dikkat çekti.

DOLU UYARISI VAR
Bu tip yaz mevsimlerinde meydana gelen karakteristik havalarda, dolu yağışının en önemli risklerden biri olduğunun altını çizen Büyükkasapbaşı, ani ve kısa süreli fırtına ve yıldırıma karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İBB depreme karşı viyadükleri güçlendiriyor
İBB depreme karşı viyadükleri güçlendiriyor
İstanbul Halk Ekmek Pide Fiyatları açıklandı
İstanbul Halk Ekmek Pide Fiyatları açıklandı
14. Galatasaray Ödülü Gülser Corat'ın oldu!
14. Galatasaray Ödülü Gülser Corat'ın oldu!
Bal Isıtma Ceketi, Türkiye Arıcılık Fuarı’nda Sergilendi
Bal Isıtma Ceketi, Türkiye Arıcılık Fuarı’nda Sergilendi
Son Haberler
Arkadaşımız Tarkan Abdullahoğlu'nun acı günü
Arkadaşımız Tarkan Abdullahoğlu'nun acı günü
Kavgayı ayırmak isteyen esnaf saldırıya uğradı
Kavgayı ayırmak isteyen esnaf saldırıya uğradı
Özkan Saçkan'ın kaleminden Haftanın kitapları
Özkan Saçkan'ın kaleminden Haftanın kitapları
Moda endüstrisi ABD ve İngiltere’ye çıkarma yapacak
Moda endüstrisi ABD ve İngiltere’ye çıkarma yapacak
Dijital çağda ruh sağlığı alarm veriyor!
Dijital çağda ruh sağlığı alarm veriyor!
İzmir‘de sel sularına bir can verdik
İzmir‘de sel sularına bir can verdik

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.