• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yasaksız İlk Bayram Araç Kiralamayı Uçurdu
Ekonomi
Yayınlanma: 16 Temmuz 2021 - 17:41

Yasaksız İlk Bayram Araç Kiralamayı Uçurdu

Kiralamayı herkes için ulaşılabilir yapma hedefiyle 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren Yolcu360’ın CEO’su Umut Yıldırım, kiralama oranlarında geçen yıla göre yüzde 125 artış yaşandığını belirtti.  

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yasaksız İlk Bayram Araç Kiralamayı Uçurdu

Yasaksız İlk Bayram Araç Kiralamayı Uçurdu

Türkiye pandemi dönemindeki ilk yasaksız bayrama hazırlanırken araç kiralama sektörü tarihi bir yoğunluk yaşıyor. Kiralamayı herkes için ulaşılabilir yapma hedefiyle 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren Yolcu360’ın CEO’su Umut Yıldırım, kiralama oranlarında geçen yıla göre yüzde 125 artış yaşandığını belirtti.  

Araç kiralamayı herkes için ulaşılabilir yapma hedefiyle 2015 yılından beri faaliyet gösteren ve karşılaştırmalı çözümleriyle misafirlerine en uygun aracı kolaylıkla kiralama fırsatı sunan Yolcu360’ın CEO’su Umut Yıldırım, kiralama sektöründe bayram verilerini değerlendirdi. Yolcu360 ekosistemindeki 100 bini aşkın aracın bayram öncesi rezerve edildiğini belirten Yıldırım, “Araçla seyahat gittikçe popülerleşiyor. Bunun etkisi araç kiralamada hissediliyor. İnsanlarda özgürce seyahat etme duygusunun artması da araç kiralamaya olan yönelimi arttırıyor. Araç kiralamaya olan ilginin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngörüyoruz. Normalleşme ile birlikte turizm ve araç kiralama sektörünün de birlikte hareketleneceğini ve yasaksız ilk bayramda talebin yüksek olacağını biliyorduk. Ülke çapındaki tedarikçilerimiz, misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde filolarına takviyeler yaptılar. Kiralama oranlarında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 125’lik bir artış yaşandı” dedi.

İlk kiralama deneyiminde artış

Yolcu360 verilerine göre İstanbul, Ankara ve İzmir’den teslim alınan araçlar toplam kiralamaların yaklaşık yüzde 75’ini oluşturdu ve kiralamalar 5 gün ortalama ile yapıldı. Kilometre sınırı yüksek araçlara olan yoğun talep ise uzun rotaların tercih edildiğini gösterdi. Umut Yıldırım, “Misafirlerimiz normalleşme döneminin etkisiyle uzun rotaları tercih ettiler ve bu eğilim, herkesin olduğu yerden çok daha uzaklara gitmek istediğini gösteriyor. İlk defa kiralama yapacak misafirlerimizin oranında da önemli bir artış var. Yolcu360 ekosisteminin sektöre en önemli katma değerlerinden biri de bu artış. Ekosistemimizdeki tüm araçların rezerve edilmiş olması da araç kiralamaya olan güvenin her geçen gün arttığının bir göstergesi” ifadelerini kullandı. 

Yıldırım “Dünyada herkesin aracı yok, artık almasına da gerek yok diyoruz ve pazardaki araç kiralama alışkanlıklarının değişmesine öncülük ediyoruz. Yaşanan tüm bu yoğun artışla birlikte misafir mutluluğu saplantımızı korumaya da devam ediyoruz. Bu uzun tatil dönemi süresince Türkiye’nin dört bir yanındaki misafirlerimiz, gece gündüz çalışan Ödüllü Misafir Merkezimize ulaşıp istedikleri desteği alabilecekler” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İktidardan yandaşa Seydişehir'de en havalı kıyak
İktidardan yandaşa Seydişehir'de en havalı kıyak
Moda endüstrisi ABD ve İngiltere’ye çıkarma yapacak
Moda endüstrisi ABD ve İngiltere’ye çıkarma yapacak
 TAÇ'tan Kız Çocuklarının Eğitimine Destek
 TAÇ'tan Kız Çocuklarının Eğitimine Destek
Rüşvet ve yolsuzluk kara para kapsamında
Rüşvet ve yolsuzluk kara para kapsamında
Son Haberler
İktidardan yandaşa Seydişehir'de en havalı kıyak
İktidardan yandaşa Seydişehir'de en havalı kıyak
Hashimoto hastalığından korunmanın 9 önemli kuralı
Hashimoto hastalığından korunmanın 9 önemli kuralı
Fidye saldırısı önlemlerini elden bırakmayın
Fidye saldırısı önlemlerini elden bırakmayın
Fenerbahçe İstanbul Jet Eurocup 1 Şampiyonu
Fenerbahçe İstanbul Jet Eurocup 1 Şampiyonu
İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor
İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor
İBB’nin kurban bağışı kampanyasına yoğun ilgi
İBB’nin kurban bağışı kampanyasına yoğun ilgi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.