• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Zeytin Dalı hedefine Tel Rıfat'la ulaşacak
GENEL
Yayınlanma: 26 Mart 2018 - 17:07

Zeytin Dalı hedefine Tel Rıfat'la ulaşacak

Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'den çıkarak işgal ettiği Tel Rıfat, Zeytin Dalı Harekatı'nın doğal uzantısı durumunda. İlçe sakini yüz binlerce sivil, topraklarının kurtarılmasıyla evlerine dönme imkanına kavuşacak.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Zeytin Dalı hedefine Tel Rıfat'la ulaşacak
ANKARA / AZEZ - Selen Temizer-Ömer Koparan-Adham Kako

Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'den çıkarak işgal ettiği Tel Rıfat, Zeytin Dalı Harekatı'nın doğal uzantısı durumunda. İlçe sakini yüz binlerce sivil, topraklarının kurtarılmasıyla evlerine dönme imkanına kavuşacak. YPG/PKK, 2016 başlarında, Fırat Nehri'nin doğusunda işgal ettiği topraklar ile batısında bulunan Afrin'i karadan birleştirmek için arada kalan bölgeleri ele geçirmeyi amaçladı.

Afrin'den güneydoğuya, Menbiç'ten de batıya hamle yapan örgüt, Tel Rıfat ve Bab'ı alarak, hattı birleştirmeye çalıştı.

YPG/PKK, böylece Suriye-Türkiye sınırı boyunca kesintisiz hakimiyet kuşağı oluşturacaktı.

Teröristler, o dönem Türkiye ile ilişkileri krizde olan Rusya'nın yoğun hava desteğini alarak, Afrin'den güneydoğuya doğru yayıldı.

Afrin'den çıkan örgüt, muhaliflerin kontrolündeki Tel Rıfat ilçesi ve çevre köylerini hızla işgal etti.

Tel Rıfat, örgüt için kuzeyde oluşturacağı kesintisiz işgal hattında köprü vazifesi üstleniyordu.

Örgüt için Tel Rıfat-Menbiç bağlantısı Terör örgütünün Suriye genelindeki sözde idari yapılanması '3 bölge ve 6 kanton'dan oluşuyor. Örgüt söz konusu yapıyı 'Cezire (Haseke ve Kamışlı), Fırat (Kobani ve Tel Ebyad), Afrin (Afrin ve Şehba)' şeklinde ifade ediyor. İşgalde tuttuğu Rakka ilini, sözde özel statüde gösteriyor.

Örgüt, Tel Rıfat'tan başlayıp Menbiç'e uzanan hattı 'Şehba kantonu' olarak adlandırıyor.

Ancak Tel Rıfat ve Menbiç arasındaki Bab ilçesi, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunuyor. Bu nedenle örgütü Tel Rıfat-Menbiç bağlantısını sağlayamıyor.

İlçenin nüfus yapısını değiştiriyor YPG/PKK, Tel Rıfat'ı işgali sırasında yaklaşık 250 bin Arap sivili göçe zorlandı.

Tel Rıfatlılar, Fırat Kalkanı bölgesine komşu ve muhaliflerin kontrolünde bulunan Azez ilçesine sığındı.

Örgüt, işgalden sonra Tel Rıfat'a Afrin'den getirdiği Kürt aileleri yerleştirmeye başladı.

Halihazırda ilçede 15-20 bin civarı Kürt ve Arap yaşıyor. Ancak bunların yalnızca 700-800 kadarı Tel Rıfat'ın yerlisi olan Araplardan oluşuyor.

Bazı köyler Zeytin Dalı'nda geri alındıAA muhabirlerinin derlediği bilgilere göre, halen YPG/PKK işgalinde olan yerleşim yerleri şunlar:

Tel Rıfat ilçe merkezi, Kefr Neye ve Deyr Cemal beldeleri, Minag, Harabişe, Babınnıs, Eksar, Zoyan,Tel İnip, El Coba, Hasin, Halisa, El Neyrabiyye, Şeyh Keyif, Tel El Madik, El Hassiye, Ta’ane, El Karmil köyü, Tel Cican, El Vardiyye, Suruç, Ümel Kura, El Vahşiyye, Marita, Tel Rehhal, Malika, Kiştiar, Tata Maraş, Teneb, Kefer Anton, El Vasıtıyye, Şavarga, Ayn Dakne, Maranaz, Hırbat Hayat, Kefer Nasih, Hassacık, Tel Şair, Tel Acar, Tel Karah, Ez Ziyyara, Fefin, Üm Hoş, Herbul, Ehras ve Şeyh İsa köyleri ile Garnata, El Vardiyye, Es Samuka, El Alkamiyye, Bir Harbul, El Beyluna, El Hib, Eş Şehhebiyye ve Şeyh Hilal çiftlikleri.

Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı'nda Tel Rıfat'a bağlı Meryemeyn, Kefer Mez, Şavarighat el Caviz ve Anab köyleri gibi bazı yerleşimler teröristlerden kurtarılmıştı. Şeale köyünü ise harekattan cesaret alan ve daha önce Bab'a sığınan köylüler kendi imkanlarıyla geri almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnşallah kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız.' dedi.25.03.2018Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Trabzon 6. olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, 'İnşallah kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız.' demişti.

Tel Rıfat ilçesi sakinleri ve çok sayıda Özgür Suriye Ordusu mensubu, hafta sonu Zeytin Dalı Harekatı'yla topraklarının da kurtarılması için Suriye-Türkiye sınırındaki Azez'de gösteri düzenlemişti. TSK, İHA'ların kaydettiği görüntüleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan ÖSO gruplarında çok sayıda Tel Rıfatlı bulunuyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Elmadağ'da Zincirleme Trafik Kazası: 8 Kişi Yaralandı
Elmadağ'da Zincirleme Trafik Kazası: 8 Kişi Yaralandı
İstanbul Küçükçekmece'de Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yıkımına Başlanan Bina Çöktü!
İstanbul Küçükçekmece'de Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yıkımına Başlanan Bina Çöktü!
4 Dev Otomobil Markasının Emisyon Testini Yanıltmak İçin Yazılım Kullandığı Ortaya Çıktı!
4 Dev Otomobil Markasının Emisyon Testini Yanıltmak İçin Yazılım Kullandığı Ortaya Çıktı!
Edirne'de Köy Yollarına Sıcak Asfalt Konforu
Edirne'de Köy Yollarına Sıcak Asfalt Konforu
Son Haberler
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını...
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı Var
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı...
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası Sonrası Acil İniş Yaptı
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası...
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Afrinli aile terör örgütü YPG/PKK'nın bomba tuzağının kurbanı oldu
Afrinli aile terör örgütü YPG/PKK'nın bomba tuzağının kurbanı oldu

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.