İSRAİL CEVAPSIZ BIRAKMADI OLAYLAR GAZZE ŞERİDİ İLE SON BULMUŞ DEĞİL DEĞİŞİK NOKTALARDA DA OLAYLAR CEREYAN ETTİ... FILIMLERI İZLEYİN LÜTFEN

Rafael Sadi

Description: Bir gökyüzü görseli olabilir

Huzursuz gece: Gazze Şeridi'nde barajlar, Gazze'de IDF saldırıları

Yaklaşık beş saat içinde Gazze'den en az 15 roket atıldı, İlerleyen saatlerde roket sayısı 36'yı buldu. Dördü Demir Kubbe savunma sistemince  yakalandı ve geri kalanı açık alanlara düştü. Yaralanma olmadı ve yaralanma bildirilmedi. Bir tank Hamas'ın pozisyonuna saldırdı, IDF daha geniş bir saldırı için hazırlandı. Ateş, bu gece devam eden Kudüs'teki milliyetçi ayaklanmalardan Gazze'nin "intikam" tehdidinin arka planında gerçekleşti.

YOAV ZEYTUN VE MATAN ZURI HABERI

Description: Bir gökyüzü görseli olabilir

Yaklaşık beş saatte 15 roket: Gazze Şeridi boyunca gece boyunca (Cuma-Cumartesi) kırmızı alarmlar yapıldı. Eshkol, Sdot Negev, Sha'ar Hanegev ve Ashkelon sahili bölge konseylerindeki diğerleri arasında. Yaklaşık beş saat içinde gerçekleştirilen altı kümede toplam en az 15 fırlatma tespit edildi, bunlardan ilki dün gece 23:00 civarında kümedeki Kissufim yerleşim yerinde yapıldı.

Description: Bir yakın çekim olabilir

Yaklaşık iki saat içinde ateşlenen diğer beş kümede ise Gazze Şeridi'ndeki IDF saldırısından kısa bir süre sonra gerçekleştirildi. 15 fırlatmadan dördünü Iron Dome savunma sistemi yakaladı, geri kalanı açık alanlara düştü. Şu anda yaralanan bildirilmedi. ve hiçbir hasar verilmemiştir.

Description: Bir 1 kişi görseli olabilir 

Bir IDF sözcüsü, İsrail topraklarına yapılan ilk bombardımana yanıt olarak bir IDF tankının Gazze Şeridi'ndeki bir Hamas askeri karakoluna saldırdığını duyurdu. Bu arada IDF, gece boyunca Gazze'den devam eden fırlatmalara cevaben daha kapsamlı bir saldırı için hazırlanıyor.

Description: Bir ‎ateş, açık hava ve ‎şunu diyen bir yazı '‎קלנדיה מחסום‎'‎‎ görseli olabilir

KALANDİYA OLAYLAR TIRMANIYOR

Gazze'den son günlerde Kudüs'te meydana gelen milliyetçi ayaklanmalardan "intikam alma" tehdidinin ortasında bu gece barikatlar geliyor. Dün, Hamas'ın askeri kanadı Kudüs'teki son olaylara atıfta bulundu ve "düşmana zor ve benzeri görülmemiş bir ders vereceğine" söz verdi.

Description: Bir ‎bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve ‎şunu diyen bir yazı '‎שער שכם דוברות צילום:דוברות המשטרה‎'‎‎ görseli olabilir

NABLUS KAPISI YERUSHALAYİM

"Taburlar, işgalci güçlerin ve işgalci sürülerinin işgal altındaki Kudüs kentindeki mübarek El Aksa Camii ve halkımıza yönelik suçlu Siyonist saldırısını takip ediyor." Kanımız. Bugün yakacak kıvılcım olacak. düşman karşısında patlamayı ateşleyin. Düşmana sabrımızı test etmemesini söylüyoruz. "

Bu gece Kudüs'te kargaşa

IDF, ilk ateşkesin önündeki müdahalenin ardından, "Bir uyarının etkinleştirildiği raporunun ardından, Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına üç fırlatma yapıldığını belirledi. Hava Savunma savaşçıları bir fırlatmayı durdurdu. Çit alanına iki fırlatma düştü. "Eşkol Bölge Konseyi dün gece" bölgemize yapılan birkaç fırlatmanın ardından Kissufim'de kırmızı renkli bir alarmın devreye girdiğini duyurdu. Zayiat bildirilmedi. Taramalar şu anda devam ediyor. Sakinler için yönergelerde herhangi bir değişiklik yok. "

Yine geçen hafta Cumartesi akşamı Gazze Şeridi'nde alarm çaldı . O sırada Gazze'den atılan bir roket, kümedeki açık bir alanda patladı. Bir gün önce, Bağımsızlık Günü'nün sonunda, Sderot yakınlarındaki bir açık alanda, çevre çitin yakınında bir roket patladı . Her iki olayda da can kaybı olmadı.

Geçen hafta roket fırlatılmasına yanıt olarak IDF, bir eğitim tesisi, bir terörist tünel altyapısı, bir silah üretim sahası ve bir askeri karakol dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nde çok sayıda Hamas hedefine saldırdı.

Makalede bir hata buldunuz mu? Bize bunun hakkında yazın

Kaynak: https://www.ynet.co.il/news/article/S1kHvsxDd#autoplay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.