• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. ABD'de yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilişi görüntülendi
GENEL
Yayınlanma: 21 Ocak 2018 - 12:21

ABD'de yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilişi görüntülendi

ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'da Müslüman ve göçmen karşıtı politikalarla geçirdiği ilk yılında büyük tartışmalara neden olan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilişini, Anadolu Ajansı (AA) görüntüledi.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD'de yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilişi görüntülendi
CHICAGO (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da Müslüman ve göçmen karşıtı politikalarla geçirdiği ilk yılında büyük tartışmalara neden olan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilişini, Anadolu Ajansı (AA) görüntüledi.

Chicago’ya yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Gary Havaalanı’nda gizlilik içinde yürütülen sınır dışı etme operasyonu aksiyon filmlerini aratmadı.

Sınır dışı işlemlerinin, yoğun olmayan Gary Havaalanı’nda 10 yılı aşkın süredir cuma günleri gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

Gizlilik içinde yürütülüyorGörgü tanıklarının, AA muhabirine anlattıklarına göre, Chicago'nun yanı sıra Indiana'nın kuzeyi ile Milwaukee'de yakalanan yasa dışı göçmenlerin sınır dışı ediliş işlemleri gizlilik içinde yürütülüyor.

Buna göre, sınır dışı işleminin başlamasından dakikalar önce Gary Havaalanı’na inen World Atlantic Havayollarına ait bir uçak, özel jetler için ayrılan apronun arka tarafındaki bölüme çekildi.

Sınır dışı edilecek yasa dışı göçmenleri taşıyan camları boyalı iki beyaz renkli minibüs güvenlik konvoyuyla uçağın yanına getirildi. Ardından araçların uçağa binişleri engelleyecek şekilde park edilmesiyle sınır dışı işlemleri başladı.

Bazılarının el ve ayakları zincirliABD’de suça karıştığı tahmin edilen yasa dışı göçmenlerin elleri ve ayakları zincirlenmiş şekilde tek tek uçağa alındığı sırada güvenlik personeli bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Görevli personelin son kontrolleri yapmasının ardından uçak havalandı ve sınır dışı işlemi tamamlanmış oldu.

'İğrenç ülkeler' demiştiABD'ye gelen göçmenlerle ilgili ilk görev yılında birçok adım atan Trump, önceki dönemde sağlanan birçok esnekliğin kaldırılması için kararlara imza attı.

Seçim vaatleri arasında 'yasa dışı göçmenleri sınır dışı etmeyi' de koyan Trump, görev süresinin ilk yılında bu 'sözünü' yerine getirmek için ilgili federal kurumları en yoğun şekilde çalıştırdığı kaydediliyor.

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, Trump, geçen hafta Oval Ofis'te göçmenlerle ilgili bir görüşmede bazı göçmen ülkeleri için 'iğrenç ülkeler' ifadesini kullanmıştı.

200 bin El Salvadorluya sınır dışı tehdidiTrump yönetimi, son olarak 2001 yılındaki depremin ardından ABD'ye geçici izinle yerleşen yaklaşık 200 bin El Salvadorlunun ülkelerine geri dönmesi ya da sınır dışı edilmesi için bu kişilere 18 ay süre verdiğini açıklamıştı.

Benzer şekilde Trump, doğal afetlerin ardından son yıllarda ABD'ye yerleşen Honduraslılar, Nikaragualılar ve Haitililer için de söz konusu geçici koruma programını uzatmama kararı almıştı. Kasım ayındaki açıklamada, Haitililere ülkeyi terk etmeleri için 18 ay süre verilmişti.

ABD'de yasa dışı olarak bulunan yaklaşık 700 bin göçmenin sınır dışı edilmesi için de süreci başlatan Trump yönetimi, bu konuda gerekli yasal düzenlemeyi yapması için mart ayına kadar Kongreye süre vermişti.

ABD'ye yasa dışı yollarla gelmiş göçmen çocuklarının korunmasını düzenleyen 'Çocukluk Çağında Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem' (DACA) programının sonlandırılması kararı, Demokratlarla Cumhuriyetçiler arasında ciddi krize neden olmuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Son Haberler
Edirne'de maden işçilerinin üzerine ateş açıldı
Edirne'de maden işçilerinin üzerine ateş açıldı
Haziran ayı yeni kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Haziran ayı yeni kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Oyuncu Emin Günenç Londra'da çantasını çaldırdı
Oyuncu Emin Günenç Londra'da çantasını çaldırdı
KADES ihbarına giden polis memuru şehit düştü
KADES ihbarına giden polis memuru şehit düştü
İsviçre halkı nüfus artışı için referanduma gitti
İsviçre halkı nüfus artışı için referanduma gitti
Başbakan Yıldırım; PKK'ya yardım eden her güç hedefimi zolur
Başbakan Yıldırım; PKK'ya yardım eden her güç hedefimi zolur

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.