Almanlara soykırım ödülü: Üs değil kışla kuracaklarmış

Türkiye ile Almanya arasındaki yaşanan sözde ermeni soykırımıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Ankara'nın bu ülkeye İncirlik'te askeri üs kurma izni verdiği ortaya çıktı.

14 Haziran 2016 Salı 00:29
Almanlara soykırım ödülü: Üs değil kışla kuracaklarmış






Almanlara soykırım ödülü: Üs değil kışla kuracaklarmış

Türkiye'ye yönelik sözde soykırım kararı alan Almanya'ya Türkiye'den ödül gibi tepki. Alman parlamentosunun Ermeni yalanları önünde diz çökmesine Ankara'nın sert tepki göstermesi beklenirken Türkiye Almanya'ya askeri kışla kurma izin verdiği ortaya çıktı. Almanya Türkiye'de İncirlik'te kışla kurmaya hazırlanırken siyasilerin tepkisi karışık. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural 'Bu politikayla Türkiye'ye kim saygı duyabilir. Ermeni iddialarını meclisinden geçiren bir ülkeye bu imkanı vermek tutarsızlıktır' dedi.

ALMANYA AÇIKLADI

Alman Savunma Bakanlığı Sözcüsü, İncirlik Üssü'nde kurmak istedikleri askeri tesis konusunda, Türkiye ile birkaç hafta içinde anlaşmaya varmayı planladıklarını bildirdi.
Sözcü, Türkiye ile anlaşmanın ana unsurları konusunda uzlaşmaya vardıklarını şimdi ayrıntılar üzerinde çalışıldığını vurguladı.

"400 ASKER İÇİN KIŞLA YAPACAĞIZ"

Anlaşma uyarınca İncirlik'e 400 asker için kışla, bir karargah binası ve hava operasyonları merkezinin inşa edilmesinin planlandığını vurgulayan sözcüye göre İncirlik'e Alman Tornado keşif ve ikmal uçaklarının tamir edileceği bir tesis de kurulması planlanıyor.

CANİKLİ "ALMANLARIN TALEBİYLE İLGİLİ VERİLMİŞ BİR KARAR YOK" DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ayptığı açıklamada ''Almanya'nın İncirlik Üssü'nden bir talebi söz konusu. Bu taleple ilgili verilmiş hiçbir karar söz konusu değildir'' ifadelerini kullanmıştı.
Anahtar Kelimeler:
Alman Kışlası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.