Ermeni meselesi, tarih ve Joe Biden Erdoğan ilikisi

RAFAEL SADİ

Son bir haftadır ABD taze başkanı  Joe Biden’in nerede ise  Türkiye’ye diplomatik savaş ilanı  olarak ta değerlendirebileceğimiz SOYKIRIM  sözcüğü ve yanında da  hani marketlerde bir tane alana bir tane de bedava anlamına gelen 1+1 misalİ COSTANTİNOPOLİS ifadesi oldukça anlamlı hatta yutulması oldukça zor bir ifade.
1453 yılında  bu  şehrin adı İSTANBUL olarak değiştirilmişti.Resmen değişiklik 1923 yılında  gerçekleşmiş olsa bile Sayın Biden’in İstanbul adını  yok sayarak Costantinopolis adını resmi belgede kullanması affedilmez bir diplomatik hata olarak kulağı resmen tırmalıyor.
 
Sayın BIDEN bu ifade ile Türk Halkını karşısına alabileceğini hesap etmemiş olabilir mi? Yoksa gerekli veya gereksiz bir Güç gösterisinin  sözümona Müttefiki olduğu en önemli ülkelerden biri  olarak Türkiye Devlet Başkanı ile hesaplaşmak uğruna  diplomatik bir savaş açmanın  ne gereği vardrı dedirtmeden geçemiyorum.
Evet olayın aslı ise  ABD Devlet Başkanı ile T.C. Devlet Başkanı Sayın Erdoğan arasındaki bir kol güreşinden başka bir şey değil sanki.
Şayet bu ifadeden sonra hepimizin beklentisi olan ve Mahalle arkadaşımıın  vermesi gereken tepkinin verilip verilemeyeceği sorusudur. Benim bildiğim Kasımpaşalı arkadaşpım bu ifadeler karşısında   arkadaş al pılını pırtını  cehennemin dibine kadar yolunvar demesi, İncirlik Üssünü al git. Boğazlardan geçmene de bundan böyle izin vermiyoruz demesi gerekirdi. Bence bu ifadeler karşısında  Sayın Erdoğan birden Bire  Kasımpaşalı'lıktan Nişantaşı efendisine dönüşürse başımız fena halde belada demektir.
Kimse  Sınıf arkadaşımı gaz’a getiriyorum demesin. Ama ne yazık ki bu maçta fena halde peipeşe goller yedik ve Dünyanın bir numaralı devleti ile böylesi bir kapışmada 1-0 yenildik gibi görünüyoruz. Tabii ki Biden Efendininde dfiplomatik tavrı çok kesin ve belirli olup oyunu  kasımpaşaca oynama kararını da  doğru  değerlendirmek lazım. Artık oyunu kim kurdu ve kim tüyo verdiyse  bravo.
EYYYY  Amerika nasıl denir resmen gösterdi.
Hoş filim henüz bitmedi ve Şişman kadın  henüz sahneye çıkmadı.
Bu arada Ermeni meselesi  kesinlikle bir Tarih meselesidir ve bu olayın diplomatik sahada yeri olmaması gerekirdi. Aynen İsrail Filistin konusunun dini bir mesele olarak ortaya konmaması gerektiği gibi. 
Ama bunu bir tarafa bırakalım ve bakalım önümüzde neler var:
Ya  ABD ile papaz olacağız. Ki elimizde hiç papaz da kalmadı. Son papazı iade ettik hemde istediğimiz papazı geri almadan..
Ya da  Bu olay bizi daha fazla Rusların kucağına itecektir. Ki Ruslar Amerikalılardan daha az değillerdir. Etrafımız bu  denli dost ile çevrili iken fazla hareket imkanı da pek yok gibi.
Benim anlamadığım yıllardır sürüncemede olan bu  Ermeni meselesinin günün birinde başımıza böylesi bir bela açacağını belli olmasına rağmen ve yıllardır Yahudi lobisinin bu konudaki desteğini bile bile kullanmayıp adeta doğramış olmamızın sebebi nedir izah edecek kğimse de yoktur muhtemelen.
Neyse Halen bir şeyler yapılablir düşüncesindeyim. Gerek İsrail de gerekse  Amerikan Yahudileri içinde  Biden’den en az  Sayın  Erdoğan kadar hazımsızlık çeken yeterince Yahudi mevcuttur. Geç kalmamak lazım. Kullanmak mümkün olsa gerek tabii kim yapar nasıl yapar ve karşılığındaki şartlar ne olur  anlamak lazım…
Saygılarımla

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.