Karacabey Nestle’de işçilerin açlık grevine destek

BURSA’nın Karacabey İlçesi’ndeki Nestle Fabrikası'nda Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atıldıkları iddia edilen işçilerinin iki gün önce başlattığı açlık grevine çeşitli sivil toplum örgütleri...

23 Nisan 2015 Perşembe 15:32
Karacabey Nestle’de işçilerin açlık grevine destek






BURSA’nın Karacabey İlçesi’ndeki Nestle Fabrikası'nda Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atıldıkları iddia edilen işçilerinin iki gün önce başlattığı açlık grevine çeşitli sivil toplum örgütleri destek veriyor.
Karacabey’de faaliyet gösteren ve 900 işçinin çalıştığı Nestle Fabrikası'nda yaz aylarında işveren ile Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında 6 ay süren toplu sözleşme görüşmelerin sonunda uzlaşma sağlanırken, 32 işçi ücretli izne çıkarıldı. Sözleşme sürecindeki davranışları gerekçesiyle bu işcilerin tümü hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda, 23 işçinin işine son verildi. İşverenin daha sonra 9 işçinin geri dönüşüne izin vermesine rağmen işçiler bu teklifi kabul etmeyerek arkadaşlarıyla birlikte yaklaşık 10 ay önce eyleme başladı. İşçiler, eylemi iki gün önce 3'er kişilik gruplar halinde açlık grevine dönüştürdü. 
TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu ile çeşitli siyasi parti, oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, fabrika önündeki çadırda aclık grevi yapan işçileri ziyaret etti. Dayanışma ziyaretinde yer alan Bursa Tabip Odası yöneticisi doktorlar, açlık grevinin işçilerin vücutlarında kalıcı hasarlar bırakmaması için dikkat etmeleri gerekenler ve önerileri söylediler. İşçilerin hak arama eylemlerinin yanında olduklarını belirten TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart da, işvereni işçilerin hakları konusunda sorumlu davranmaya çağırdı. 
Dayanışma ziyaretine gelen meslek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çadır önünde bir açıklama yapan Tek Gıda İş Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, destek ziyaretlerinin kendilerine güç verdiğini belirtti. Karlıkaya, haklarını alana, tüm işçiler işe iade edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Karlıkaya, başlattıkları aclık grevini gerekirse süresiz açlık grevine dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.


FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.