• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. Giyilebilir Teknoloji Yarışması – Elektrikli İş Üniforması
Ajans
Yayınlanma: 24 Ağustos 2014 - 19:49

Giyilebilir Teknoloji Yarışması – Elektrikli İş Üniforması

Yunan asıllı Alexandros Christopoulos, sensör teknolojisini çalışanlarla kullanarak giyilebilir teknoloji üretti

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Giyilebilir Teknoloji Yarışması – Elektrikli İş Üniforması
Dünyanın her yerinde binlerce ofiste, bağlantı kurmak işin önemli bir parçası olabilir. Ancak bazı iş yerlerinde giyilebilir yeni teknolojiler, bazen ölüm kalım meselesi derecesinde fark yaratabilir.

Yunan asıllı Alexandros Christopoulos, sensör teknolojisini çalışanlarla kullanarak, Şangay’dan San Francisco’ya inşaat sahalarında, petrol ve gaz rafinerilerinde, madenlerde ve havalimanlarında güvenlik ve iletişim sistemini yeniden şekillendirebilecek, “Human GPS” izleme sistemi olarak adlandırdığı sistemi geliştirdi.

35 yaşındaki Alexandros, kimya mühendisi olmasından dolayı tehlikeli olabilecek birçok iş ortamında çalıştı ve bu nedenle teknolojinin sağlık ve güvenlik koşullarını nasıl iyileştirebileceği konusunda düşünmeye başladı.

“Bir inşaat sahasında ya da petrol rafinerisinde birlikte çalışan ve güvenliklerini sağlamak ve iş arkadaşlarıyla iletişim kurmak için çeşitli cihazları yanlarında taşımak zorunda olan birçok insan var. Mesela, petrol rafinerilerindeki işçiler, alet kemerine bağlı ve çok hantal cihazlar olan hidrojen sülfür detektörleri taşırlar. Tüm bunları yanınızda taşımak kolay değil, o yüzden ben de bunun daha iyi bir yolu olmalı diye düşündüm. Elektrikli İş Üniformasıböyle ortaya çıktı.

“Konsept çok basit, tüm işçileri iş üniformalarına gömülü küçük sensörlerle birbirine bağlayarak, bir erken uyarı sistemi ya da GPS tahliye cihazı sunabiliriz. Giysilere dikilen ya da iç katmanlar olarak eklenen küçük devre kartları olan sensörler, tehlikeli gazları ve patlayıcıları tespit edebilir ve ardından sizi en yakın ve en güvenli çıkışa yönlendirebilir.

“İşçilere sağlık ve güvenlik eğitimi verilmiş olacak, ancak bu teknoloji tehlikeyi gerçek yaşam durumlarında algılar ve size duyusal geribildirimler vererek o bölgeden uzaklaşmanızı sağlar; kollarınızdaki sensörler titrer ve GPS izleme sisteminin yaptığı gibi güvenli bir bölgeye gitmenizi sağlar.”

 

 

Atina Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi’nde İnovasyon ve Girişimcilik MBA’i yapan Alexandros, inovasyon konusunda bu kadar istekli bir insan için ironik olacak şekilde teknolojiyi arka planda tutmak istiyor. “Teknolojiyi, ön plandan alıp arka plana koymalıyız. Bunun gibi görünmez teknolojiler, dünya genelinde işçilerin ağır ekipmanlar taşımak yerine yapmaları gereken işe odaklanmasını sağlayacak. İşte teknolojinin gerçek gücü budur: bize başka şeyleri yapabilme özgürlüğü sunması. İleriye gitmenin yolu budur.”

Yazar:Gail Hanlon


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
55 milyon yıllık tür yok olma riskiyle karşı karşıya
55 milyon yıllık tür yok olma riskiyle karşı karşıya
Bütçem İstanbul 2027 başvuruları sürüyor
Bütçem İstanbul 2027 başvuruları sürüyor
Doğru Klima Seçimi İçin 5 Altın Kural
Doğru Klima Seçimi İçin 5 Altın Kural
EMO'dan yaz mevsimi boyunca yangın uyarısı
EMO'dan yaz mevsimi boyunca yangın uyarısı
Son Haberler
Yozgat Çekerek'de 2 asırlık 'Ulu Kavak' ziyarete kapatıldı
Yozgat Çekerek'de 2 asırlık 'Ulu Kavak' ziyarete kapatıldı
Bilgi Üniversitesi yeniden açıldı | Öğrenci eylemleri etkili olmuş
Bilgi Üniversitesi yeniden açıldı | Öğrenci eylemleri etkili olmuş
Trafik magandası hamile kadına saldırdı, 180 bin TL ceza yedi
Trafik magandası hamile kadına saldırdı, 180 bin TL ceza yedi
OGM’den Uyarı: “Bayram Sevinci Yeşil Vatanı Yakmasın”
OGM’den Uyarı: “Bayram Sevinci Yeşil Vatanı Yakmasın”
Bayram Tatilinde Tarih, Bilim ve Teknoloji Müzeverse’te Buluşuyor
Bayram Tatilinde Tarih, Bilim ve Teknoloji Müzeverse’te Buluşuyor
Tatlıses sonunda pes etti
Tatlıses sonunda pes etti

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.