AK Partili Ercan Candan'dan Elpek Bezi tanıtımına destek

11 Aralık 2012 Salı 15:41
AK Partili Ercan Candan'dan Elpek Bezi tanıtımına destek






ZONGULDAK (CİHAN)- AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'ın, Ereğli´ye has olan yöresel Elpek Bezi'nin tanıtılması konusunda girişimlerde bulunduğu bildirildi. Candan, Elpek bezi üreticisi Nilgün Efes ve Ünal Çiftçi´yi Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış ile görüştürdü.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, bölgeye has yöresel ürün olan Elpek Bezi'nin tanıtımı ve desteklenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Hediyelik Eşya Fuarı'nda Zonguldak Reyonu Elpek Bezi standına ziyarette bulundu.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Karadeniz milletvekilleriyle kahvaltıda buluştu. Toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz Köksal Toptan ve Özcan Ulupınar'da katıldı.

Toplantı sonrasında açıklama da bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Elpek Bezi'nin işletmecileri Ünal Çiftçi ve Nilgün Efes´i Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile görüştürdük ve Sayın Bakanımıza Elpek Bezi hakkında bilgi verdik. Ayrıca Elpek Bezi'nden örnekler hediye ettik. Bakanımız gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat verdi. Sayın Bakanımız ile görüşmenin ardından Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay ile de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmede Sayın Bakanımıza Elpek Bezi hediye edildi ve tanıtımı için destek talep edildi. Sayın Bakanımız da bu kültüre sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak konuyla yakında ilgileneceğini bildirdi. dedi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.