Başbuğ; Sayın Cumhurbaşkanı doğru bilgilendirilmemiş

Genelkurmay eski başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert sözlerle eleştirmesinin ardından verdiği cevapta "Sayın Cumhurbaşkanı konuşmam hakkında tam olarak bilgilendirilmemiş" dedi.

14 Şubat 2018 Çarşamba 08:47
Başbuğ; Sayın Cumhurbaşkanı doğru bilgilendirilmemiş






Başbuğ; Sayın Cumhurbaşkanı doğru bilgilendirilmemiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün AK Parti Grup toplantısı sırasında eleştirdiği Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşma içeriğimle ilgili doğru bilgilendirilmediğini düşünüyorum" dedi.

İlker Başbuğ'dan Bahçeli ve Erdoğan'ın eleştirileri sonrası son dakika açıklaması

İlker Başbuğ, "Afrin'de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil" sözlerine MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen sert eleştirilere yanıt verdi


Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Adıyaman'da Zeytindalı Harekatı ile ilgili yaptığı değerlendirmelerin yankısı karşılıklı açıklamalarla devam ediyor.
Başbuğ, Devlet Bahçeli'nin sert açıklamalarına, "Siyaset, elbette ülkenin güvenlik konularını, beka sorunlarını konuşmalı, değerlendirmelidir. Bunun aksi düşünülemez. Önemli olan, bir harekâtın ortasında ülkenin bütün unsurlarıyla bir bütünlük göstermesidir. Benim de her zaman altını çizmek istediğim husus budur" yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını ise "Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşma içeriğimle ilgili doğru bilgilendirilmediğini düşünüyorum" şeklinde değerlendirdi.

BÖYLE KONULARIN GÜNDEME GETİRİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Başbuğ, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada operasyonun siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini söylemiş, "Afrin'de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum" demişti.

İLK CEVAP BAHÇELİ'DEN GELMİŞTİ

Bahçeli, Başbuğ'un açıklamalarını, "Zeytin Dalı Harekatı siyasete alet edilmemeliymiş. Sayın İlker Başbuğ'a sormak lazımdır. Afrin'i siyasete malzeme edenler kimdir ya da kimlerdir? İşbirlikçi emellere laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır? Maksadı nedir? Siyaset beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? Nesli tükenen balinaları mı anlatalım? Serengeti Parkı'ndaki safarileri mi izleyelim? Varoluş yokoluş mücadelesini siyaset dert etmeyecekse, söyleyin bana neyin dert edecektir?

Yanmaktan korkuyorsa kişi, vatan ve millet aşkıyla kavrulmaya talip olmamalıdır. Bizim anlayışımız böyledir" sözleriyle eleştirmişti.

Yine dün, Başbuğ'un açıklamalarına bir yanıt da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Siyasete alet edenler, beraber hareket ettikleri" diyerek CHP'yi işaret etmişti.

BAŞBUĞ ELEŞTİRİLERE KENDİ SİTESİNDEN CEVAP VERDİ

Bu eleştirilere İlker Başbuğ, kendi internet sitesi üzerinden yanıt verdi. Başbuğ, "50 yıl hizmet ettiğim Türk Ordusunun bir mensubu olarak almış olduğum eğitim ve devlet adamlığı kişiliğinin gereği olarak bugüne kadar yaptığım bütün konuşma ve değerlendirmelerde hiçbir zaman ne kişileri ne de siyasi partileri hedef alan bir sözüm olmamıştır.

Ancak, Sayın Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı konuşmada şahsımı hedef alan maksatlı ve yersiz ithamları karşısında bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

07 Şubat 2018 tarihinde şahsıma yöneltilen bir soru üzerine "Afrin’de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil” şeklinde bir yanıtım olmuştur.

Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin görüşlerim, düşüncelerim ve desteğim ortada iken, şahsıma yöneltilen değerlendirmeleri, yersiz ithamları ve üslubu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

KONUŞMA İÇERİĞİM TAM OLARAK YANSITILMAMIŞ

Siyaset, elbette ülkenin güvenlik konularını, beka sorunlarını konuşmalı, değerlendirmelidir. Bunun aksi düşünülemez. Önemli olan, bir harekâtın ortasında ülkenin bütün unsurlarıyla bir bütünlük göstermesidir. Benim de her zaman altını çizmek istediğim husus budur.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın da konuşma içeriğimle ilgili olarak tam ve doğru bilgilendirilmediğini düşündüğümü belirtmek isterim. Ancak, beyanlarında geçen "gerekli cevabı alacak” şeklindeki ifade ile bugüne kadar uğradığımız haksızlıklara yeni bir haksızlığın daha ilave edilebileceğinin kastedildiğini değerlendirmek istemiyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.