Erdoğan ABD sözcüsüne sert çıktı; O benim muhabatım değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün terör örgütü YPG ile ilgil isözlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan 'O benim muhatabım değil, Bunları Obama'ya tek tek anlatacağım' dedi.

19 Şubat 2016 Cuma 14:46
Erdoğan ABD sözcüsüne sert çıktı; O benim muhabatım değil






Erdoğan ABD sözcüsüne sert çıktı; O benim muhabatım değil

Türkiye ile ABD arasında terör örgütü polemiği iki ülkenin zirvesine taşındı. Erdoğan'ın çıkışının ardından geri adım atan Amerikalı politikacıların sözleri tartışmalara neden oldu. Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby'nin sözlerinin sorulması üzerine Erdoğan sert cevap verdi. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi;

Şimdi beni ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby ile muhatap ederseniz yanlış olur. Biraz sonra saat 17.00'de sayın Obama ile görüşmem olacak. O görüşmede bunları değerlendireceğiz. Sözcünün bu açıklamalarının herhangi bir getirisi götürüsü yoktur. Bu konularla ilgili olarak biz yaptığı yanlışları Dışişleri Bakanımızla paylaştık. Bazı şeyleri anladılar gibi geliyor bana. Tekrar etraflıca Obama ile görüşeceğiz. Bu örgütlere yaptıkları silah yardımlarının nerede nasıl patladığını artık lütfen görün diye kendilerine söyleyeceğiz. Aylar önce kendilerine bakın silah yardımları yapıyorsunuz, o silahların yarısı DAEŞ'e, yarısı YPG ve PYD'ye gitti. O silahlar siviller için patladı, ölümüne neden oldu. Burada kimse kendini temize çıkarabilir mi? Aynı şeye Rusya da ortak oldu. Şu anda Rusya katil rejimle, Esed'le hareket ediyor. PYD ve YPG'yle hareket ediyor. Kendilerine alan açıyor. Oraya PYD'leri yerleştirmek üzere güneyimizde bir koridor açmanın gayreti peşindeler. Onun için Azez'de yaşananlar bunun gerekçesidir. Bizim top atışlarımız buna yöneliktir ve bu devam edecektir. Biz sınırlarımızda böyle gayrimeşru oluşumun asla tribünden izleyicisi olmayacağız.


AB TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ADINI VERMEMEKTEDİR

Halka sökülmeye başlandı. Bu canlı bomba YPG mensubu bir terörist. Şu anda incelemelerimiz yapıldı. Belki bir iki artış olabilir. Asıl bu işte aktif olanlar bunlar. Bu iş YPG. O zaten PYD'nin silahlı gücü. Şu anda üstlenmeseler de bunlar bu işin faili konumundalar. Şu andaki istihbarat çalışmalarımızla geldiğimiz nokta burası. Biz bu tespitteyiz. Şu anda yargı farklı bir yere gider mi, gitmez mi. Savcılarımızla gerekli görüşmeleri yaptık, onların düşüncelerini aldık. Bizim üzüntümüz, batının anlamamakta direnmesi bizi üzmektedir. Birçok belge ve bilgileri kendilerine aktardığımız halde, AB terör örgütü olarak ilan etmiştir ama şu olayda dahi terör örgütlerinin adı vermemektedir. Sadece terör örgütü olarak geçiştirmektedir. Bu neticeye varacak bir şey değildir.

BU ADAMLARIN HİÇBİRİNİN DİKİLİ TAŞI YOKTUR!

Bizim yanımızdasın da niçin PKK AB olarak terör örgütü olarak ilan edilirken PYD'yi YPG'ye niye ilan etmiyorsun? Daha ne istiyorsun bizden. Belge, bilgi ne istiyorsan bunları sana veriyoruz. Bunların yanında yeralan Türkiye'de aydın müsvettesi diye geçinenler çıktı. Onların yanında yer alıyor. Bunlara karşı benim ülkemde milletimin tavrı olması lazım. Bunların aydınlıkla yakından uzaktan alakası yok. Birkaç kitabı olan, profesör olan aydın oldu diye bir şey yok. Ülkenin yaşam şartlarına, can, mal güvenliğine saldırılar var. Bu saldırıları yapanların arkasında durarak nasıl oluyorlar da bu tür bildiriler yayınlanıyor. Birtakım laflardan sonra sözü Erdoğan'la bağlıyorlar. Siz benim yanımda olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar? Ben milletimin yanındayım. Bu adamların hiçbirinin bu ülkede dikili bir taşı yoktur. Onların yetiştirdikleri bunu yapıyor. Siz bu ülkede potansiyel milliyetperver bir nesil yetiştirmediniz. Siz ellerine silah verdiniz, üniversiteleri kan gölüne çevirdiniz. Şimdi çıldırıyorsunuz, kuduruyorsunuz. Biz operasyonlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehitlerimiz var, ciğerimiz yanıyor. Sonuna kadar mücadeleyi sürdürecek Allah'ın izniyle ülkemizi sağlığa selamete kavuşturacağız.

BEN MİLLETİMİN YANINDAYIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Bizim yanımızdasın da niçin PKK AB olarak terör örgütü olarak ilan edilirken PYD'yi YPG'ye niye ilan etmiyorsun? Daha ne istiyorsun bizden. Belge, bilgi ne istiyorsan bunları sana veriyoruz. Bunların yanında yeralan Türkiye'de aydın müsvettesi diye geçinenler çıktı. Onların yanında yer alıyor. Bunlara karşı benim ülkemde milletimin tavrı olması lazım. Bunların aydınlıkla yakından uzaktan alakası yok. Birkaç kitabı olan, profesör olan aydın oldu diye bir şey yok. Ülkenin yaşam şartlarına, can, mal güvenliğine saldırılar var. Bu saldırıları yapanların arkasında durarak nasıl oluyorlar da bu tür bildiriler yayınlanıyor. Birtakım laflardan sonra sözü Erdoğan'la bağlıyorlar. Siz benim yanımda olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar? Ben milletimin yanındayım. Bu adamların hiçbirinin bu ülkede dikili bir taşı yoktur. Onların yetiştirdikleri bunu yapıyor. Siz bu ülkede potansiyel milliyetperver bir nesil yetiştirmediniz. Siz ellerine silah verdiniz, üniversiteleri kan gölüne çevirdiniz. Şimdi çıldırıyorsunuz, kuduruyorsunuz. Biz operasyonlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehitlerimiz var, ciğerimiz yanıyor. Sonuna kadar mücadeleyi sürdürecek Allah'ın izniyle ülkemizi sağlığa selamete kavuşturacağız" dedi.

Son Güncelleme: 19.02.2016 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.