Kaşıkçı Cinayeti; Araplar sorgularken öldürmüş

Muhalif Arap gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Riyad'dan sorgulamak için gelen ekip tarafından katledildiği ortaya çıktı. Gazeteci'nin cenazesinin ise nerede olduğu henüz bilinmiyor.

16 Ekim 2018 Salı 07:52
Kaşıkçı Cinayeti; Araplar sorgularken öldürmüş






Kaşıkçı Cinayeti; Araplar sorgularken öldürmüş


Suudi Arabistan konsolosluğuna girdikten sonra kaybolan Arap Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, sorgulanarken öldürüldüğü iddiası netlik kazanıyor. İstanbul savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ise cinayet delilleriyle oynandığı bildiriliyor.


İstanbul'un göbeğinde Suudi Arabistan Konsolosluğu gibi diplomatik bir binaya giren, bir daha kendisinden haber alınamayan ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın vahşi bir cinayete kurban gittiği kesinlik kazanıyor. Suud yönetimi, cinayetin sorgulama sırasında kontrol dışı kişiler tarafından kendi konsolosluk binası içinde işlendiğine dair raporu kabul ettiği diplomatik kaynaklar tarafından teyid edildi.

CNN International'ın iki ayrı kaynağa dayandırdığı habere göre, Suudiler gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta sorgudayken öldüğüne dair bir rapor hazırlayacak. Öte yandan El-Cezire'de yer alan habere göre, İstanbul Başsavcılığı'ndan cinayetle ilgili delillerle oynandığı yönünde bir açıklama yapıldı. ABD Başkanı Trump çıkan haberler için, "Ortada resmi bir rapor olup olmadığını henüz kimse bilmiyor" dedi.

CNN'in kimliği açıklanmayan kaynaklarına göre Suudilerin açıklamasında şu unsurların yer alacağı iddia edildi;

– Kaşıkçı öldü.

– Ölüm sorgulama sırasında meydana geldi.

– Asıl amaç, Kaşıkçı'yı Suudi Arabistan'a götürmekti.

– Bu operasyon için konsolosluktakilere onay verilmemişti.

– Sorumlular cezalandırılacak.

‘KRAL VE PRENSİN HABERİ YOKTU’

CNN International’ın Ankara muhabirine göre, Suudi Arabistan Kralı Selman ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın İstanbul’da gerçekleştirilen bu sorgu ve operasyondan haberi yok..

BİR İDDİA DA EL-CEZİRE’DEN

Ayrıca Arap ülkelerinde yayın yapan El-Cezire kanalı da, İstanbul Başsavcılığı’nda görevli bir kişinin konsolosluğun içindeki delillerle oynandığı yönünde bir ifade kullandığını iddia etti. Kanala göre savcılık yetkilisi, elde edilen delillere dayanarak cinayetten şüphelendiğini açıkladı.

Anahtar Kelimeler:
Cemal Kaşıkç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.