Megafonla polisi tehdit eden o genç bombacı çıktı

Barış günü eylemleri sırasında Diyarbakır'da polise megafonla "Polis önümüzden çekil yoksa müdahale edeceğiz" diyen genç bombacı çıktı

03 Ekim 2013 Perşembe 15:59
Megafonla polisi tehdit eden o genç bombacı çıktı






Megafonla polisi uyaran genç, bombacı çıktı

Diyarbakır'da BDP'nin 10 Eylül'de anadil ile ilgili düzenlediği yürüyüş sırasında, üzerinde YDG-H yazılı tişörtler olan ve yüzü kapalı olarak polise, "Önümüzden çekilin, son uyarımızdır, müdahale edeceğiz" diye uyaran gençlerden birinin bombacı olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır TEM polisinin dört gün önce ele geçirdiği 5 boru tipi bombayla birlikte gözaltına alınan 5 kişinin, aynı gün düzenlenen yürüyüşte eylem yapmayı plandıkları belirlendi.


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 30 Eylül'de Diyarbakır'da yapılan 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü' yürüyüşü sırasında, yürüyüşe katılan grupları provoke edenlerin belirlenmesi üzerine çalışma yapıldığı vurgulandı. Yapılan çalışmalar kapsamında bir ihbar üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde basınç etkili boru tipi bomba ile el yapısı yangın çıkarıcı bomba (molotof kokteyli) hazırladıkları tespit edilen yaşları küçük 5 şahsın yakalandığı belirtildi.

Şahısların yakalandıkları yerde yapılan aramada 5 adet 20 cm uzunluğunda bir tarafı kapalı bir tarafı açık, demir profil parçası, 1 adet 5 litre benzin (molotof kokteyli yapımında kullanılan malzeme), çok sayıda maytap fitili, 4 parça bez molotof fitili, 4 adet eldiven, 2 kutu maytap, beyaz poşet içerisinde, patlayıcı ham maddesi olduğu değerlendirilen tanecikli beyaz toz madde, 1 adet 5 litrelik siyah renkli boş bidon, 1 adet pamuk paketi, 2 adet koli bandı, 1 adet puşi, 4 adet pet su şişesinin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada ele geçirilen bombaların, Diyarbakır'da daha önce meydana gelen ve boru tipi bombanın kullanıldığı olaylardaki bombalarla benzerlik taşıdığı belirtildi. Açıklamada, "Yapılan kriminal inceleme neticesinde yakalanan şahıslardan birinin parmak izi ele geçirilen malzemeler üzerinde tespit edilmiş, ayrıca yakalanan şahısların ilimiz ve ilçelerimizde çeşitli tarihlerde yapılan kanunsuz yürüyüş ve korsan gösteri eylemlerine katıldıkları, eylemler sırasında el yapısı parça ve basınç etkili bomba, havai fişek ve molotof kokteylli saldırı eylemlerini gerçekleştirdikleri belirlenmiştir. Bu kapsamda yakalanan şahıslardan birinin 10 Eylül günü BDP il binası önünde anadil yürüyüşü adı altında gerçekleştirilen protesto eyleminde megafonla 'Polisler çekilin buradan. Bu size son uyarımızdır, müdahale edeceğiz' şeklinde konuşma yapan şahıs olduğu tespit edilmiştir. Adli makamlara sevk edilen şahıslardan dördü tutuklanmış, bir şahıs serbest kalmıştır." denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.