Ölü bulunan mahkumun babası: Oğlum psikolojik baskı görmüş

15 Aralık 2012 Cumartesi 12:26
Ölü bulunan mahkumun babası: Oğlum psikolojik baskı görmüş






İSTANBUL (CİHAN)- Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi mahkum servisinde intihar ettiği öne sürülen hükümlü Hakan Yaman'ın babası İsmail Yaman, oğlunun psikolojik baskı nedeniyle böyle bir eyleme kalkıştığını öne sürdü.

Tekirdağ Cezaevi´nde kasten adam öldürmek suçundan tutuklu bulunan Hakan Yaman (24) psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi mahkum servisinde tedavi altına alındı. İddiaya göre; İstanbul Maltepe Cezaevi'nde tutuklu iken Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi´ne nakledilen Yaman burada kendisine psikolojik baskı yapıldığını öne sürerek durumu ailesine bildirdi. Bir gün sonra ise psikolojik rahatsızlıkları dolayısıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi´ne sevk edildi. Ailesinin girişimleriyle yeniden Tekirdağ Cezaevi'ne nakil olmaması istenen Yaman, babasıyla görüştükten 12 saat sonra görevliler tarafından duş almak için girdiği banyoda boğazı kesilmiş halde bulundu. Yapılan incelemelerde Yaman´ın florasan lambasını kırarak boğazını kestiği ifade edildi. Yaman'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu´na kaldırıldı.

Oğlunun intihar edecek biri olmadığını ve Tekirdağ Cezaevi´nde psikolojik baskıya uğradığını söyleyen baba İsmail Yaman, bu olay yaşanmadan önce durumu savcılığa bildirdiğini ve başka cezaevine naklini istediğini belirtti. Bakırköy´de tedavi gördüğü hastanede oğlunun durumunun iyi olduğunu anlatan baba Yaman, Doktoruyla görüştüm o da `Bir sıkıntı yok durumu iyi bir hafta içerisinde sevki çıkar.´ dedi. Ben hastaneden ayrıldıktan bir gün sonra savcılıktan `oğlunuz intihar etti´ aramışlar. Benim çocuğum intihar edecek birisi değildi. Nasıl böyle bir şey oldu anlayamadım. Yetkililerden yardım istiyorum. Benim çocuğum neden öldürüldü, nasıl oldu akıbetini bilmek istiyorum. dedi.

Cezaevinde oğluna psikolojik baskı uygulandığını iddia eden İsmail Yaman, Oğlum `Baba beni buradan kurtar, benim can güvenliğim yok´ dedi. Bende kendisine gerekeni yapacağımı söyledim. Baskı yapmışlar ve çocuğun psikolojisini bozmuşlar. 10 gün içinde Tekirdağ´da ne olduysa oldu. Daha önceden psikolojik bir rahatsızlığı yoktu. 4 yıl Maltepe cezaevinde kaldı hiçbir sıkıntısı olmadı. Geleceğe dair hayalleri vardı. Ne olduysa Tekirdağ cezaevinde oldu. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.