Suriyeli'lere İstanbul için son uyarı

Kayıtlı olduğu şehirlerden İstanbul'a izinsiz olarak gelen Geçici Koruma Kapsamı'ndaki Suriyeli'ler için şehri terk etmeleri için süre uzatılmayacak

21 Eylül 2023 Perşembe 12:55
Suriyeli'lere İstanbul için son uyarı






Suriyeli'lere İstanbul için son uyarı


İkemat ettikleri illerin dışına çıkmaları yasak olmasına rağmen İstanbul'un çok sayıda ilçesini adeta istila eden Suriyeli'ler için son uyarı. İstanbul Valiliği, kayıtları başka illerde olan ve İstanbul'da yaşayan Suriye uyruklu yabancılara hatırlatmada bulunarak, 24 Eylül 2023 tarihine kadar kayıtlı oldukları illere dönmeleri gerektiği uyarısı yapıldı. Valilik bu sürenin uzatılmayacağını duyurdu.


İstanbul Valiliği, 28 Temmuz 2023 tarihinde yapılan duyuruyu hatırlatarak, başka illerde kayıtlı olmalarına rağmen İstanbul'da yaşayan Suriye uyruklu yabancıların 24 Eylül 2023 tarihine kadar dönmeleri gerektiği belirtildi. 

SÜRE YENİDEN UZATILMAYACAK

İstanbul Valiliği'nden yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:  

"İstanbul Valiliğince 28 Temmuz 2023 tarihinde yapılan duyuruda; İstanbul ili dışında kayıtlı olmasına rağmen hâlihazırda İstanbul ilinde bulunan geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı oldukları illere 24 Eylül 2023 tarihine kadar dönmeleri gerektiği belirtilmişti. Söz konusu Suriye uyruklu yabancıların 24 Eylül 2023 tarihine kadar İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne, kayıtlı oldukları illere dönmek üzere başvurması halinde kendilerine yol izin belgesi verileceği de belirtilmişti. 

DEPREM BÖLGESİNDEN GELENLERE İKİNCİYİ DUYURUYA KADAR İZİN VERİLDİ

24 Eylül 2023 tarihi itibariyle Valiliğimiz tarafından yapılacak olan denetimlerde; İstanbul ilinde yasal kalış hakkı olmadığı halde kendilerine tanınan süre sonunda, ilimizden ayrılmadığı tespit edilen Geçici Koruma Kapsamındaki Suriye uyruklu yabancılar;  Geçici Barınma Merkezlerine alınarak, kayıtlı oldukları illerde kalmaları amacıyla, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamında idari yükümlülükler getirilerek, öngörülen yaptırımlar uygulanacaktır. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle depremden etkilenen illerden gelen ve kendilerine daha önce yol izin belgesi verilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların ikinci bir duyuruya kadar İstanbul'da kalışlarına izin verilecektir."

Anahtar Kelimeler:
SuriyeliİstanbulIkamet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.