İnsan kaçakçıları 'Seri katili Yunan adalarına kaçırmayız'

04 Haziran 2016 Cumartesi 02:23
İnsan kaçakçıları 'Seri katili Yunan adalarına kaçırmayız'






İnsan kaçakçıları 'Seri katili Yunan adalarına kaçırmayız'

İzmir'de izi sürülen seri katil Atalay Filiz'in Yunan adalarına kaçmaya hazırlandığının ortaya çıkması polisi teyakkuza geçirdi. Güvenlik güçlerine ise hiç beklenmeyen destek insan kaçakçılarından geldi. TV programına telefonla katılan insan kaçakçıları 'Biz böyle insanları kaçırmıyoruz. Biz sadece mültecilere yardım ediyoruz, bu tür kanun kaçaklarını, katilleri kaçırmıyoruz. O'nun izini bulursak teslim ederiz' sözleri gündeme damgasını vurdu.


İZMİR POLİSİ ONU ARIYOR

Üç kişiyi öldüren ve en son olarak İzmir’in Buca ilçesinde görülen seri katil Atalay Filiz’in Muğla sahilleri başta olmak üzere tüm Ege sahillerinden Yunanistan’a geçmesi ihtimaline karşı güvenlik güçleri teyakkuza geçti. En son Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı öldüren Atalay Filiz’i kendi imkanlarıyla arayanlar da polise destek oluyor.

‘Gemiyle nasıl kaçılır?’

Televizyonda canlı yayına bağlanan bir insan kaçakçısının da “Çanakkale’den Bodrum’a kadar bütün kıyı şeridi bizden sorulur. Bize gelse de yurtdışına kaçırmayacağız” demesi izleyen pek çok kişiyi şaşırttı. Filiz'in Tuzla’da armatör olan bir arkadaşına ise “Gemiyle yurtdışına nasıl çıkılır?” diye sorduğu ve detaylı bilgiler aldığı öğrenildi. Bodrum’da emniyet güçlerine telefon ihbarları yağdı. Bir ihbar sonrasında bir kişi Atalay Filiz sanılarak gözaltına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı.
Atalay Filiz'in, İzmir'de 4 saatini geçirdiği internet kafedeki bilgisayarı inceleyen polis, Yunan adalarına kaçmak için insan tacirleriyle yaptığı yazışmaları tespit etti. Bu bilgiler doğrultusunda katilin izi sürülmeye başlandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.