Sancaktepe'de kayıp 6 çocuk Sakarya Karasu'da bulundu

Sancaktepe'de dün öğle saatlerinde 6 arkadaş birlikte vakit geçirmek için ailelerinden izin aldı. Üzerlerindeki sırt çantalarıyla parka giden çocuğun bulunması için polis harekete geçti. Sakarya Karasu'da bulunan çocukların ne amaçla buraya geldiği bilinmiyor.

11 Haziran 2016 Cumartesi 22:48
Sancaktepe'de kayıp 6 çocuk Sakarya Karasu'da bulundu






Sancaktepe'de kayıp 6 çocuk için polis seferber oldu

İstanbul Sancaktepe'de aynı okul aynı sınıfta öğrenim göre 6 çocuğu bulmak için polis seferber oldu. Sancaktepe'de kaybolan 6 çocuk Sakarya Karasu'da bulundu. Polis çocukları ailelerine teslim ederken gençlerin buraya nasıl geldiği araştırılıyor.

YAPTIKLARI HATANIN FARKINDALAR
İstanbul'dan Karasu'ya gelen aileler polis merkezindeki çocuklarını teslim aldı. Aileler, gazetecilere ve polislere çocuklarının bulunmasındaki gayretleri nedeniyle teşekkür ederek, "6 okul arkadaşı buraya tatil amaçlı gelmişler. Hatadır, olmuş. Ama bir sıkıntımız yok. Çocuklarımızı sağsalim aldık" dedi.

 Çocukların Harem'deki otogardan bilet aldıklarını söyleyen aileler, "Sultanbeyli'de yaşları küçük olduğu için bilet vermemişler, Harem'e geçip bilet alıp Karasu'ya geçmişler. Çadır kurmuşlar, eğleniyorlarmış. Yaptıkları hatanın farkındalar. Hiçbirinin aileleri ile sorunları yok, baskıya maruz kalmaları yok" diye konuştu.

Sancaktepe'de dün öğle saatlerinde 6 arkadaş birlikte vakit geçirmek için ailelerinden izin aldı. Üzerlerindeki sırt çantalarıyla parka giden çocuklardan bir daha haber alınamadı. Ortaokul 8. sınıf öğrencisi oldukları öğrenilen S.Y., B.K., A.K., M.Ç., A.K. ve B.İ Y. isimli çocuklar için arama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 6 çocuğun ailesi çocuklarından haber alabilmek için bekleyişlerine devam ediyor.

ANNESİ PARKA KADAR GÖTÜRMÜŞ

En son çocuklara parka kadar eşlik ettiğini söyleyen A.K.'nin annesi Ayşegül Kuru, ortada anormal bir durumun dikkatini çekmediğini söyledi. B.K'nin annesi Emine Küçük ise, "Dün 12'den beri haber yok. Ulaşamıyoruz kendilerine. Geceden beri arıyoruz ama ulaşamıyoruz" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

"En son perşembe günü kızlar ben yokken buraya gelmiş" diyen M.Ç'nin annesi Hanife Ç., "Çocuğum cuma sabah saat 6'da kalktı sosyal medyadan yazışıyordu. Bende tableti elinden aldım. O da elimden zorla geri aldı. Tekrar konuşma sayfasından çıktı, öyle göremedim. Sonra ben onunla konuştum biraz, bana sarıldı. Sonra ben işe gittim. Akşam üzeri saat 3.30 gibi eşim aradı 'Hanife daha oğlum gelmedi' diye. Diğer arkadaşının ailesiyle görüştüm hemen ama o gün bu gündür haber yok. Saat 6 gibi çocuk asayişe başvurduk. Gece saat 12'de de gittik, bugün de gittik ama haber yok daha" şeklinde konuştu.

İZİN VERDİM GİTTİ SONRA ULAŞAMADIM

En son çocukları kendisinin gördüğünü söyleyen Ayşegül Kuru, "En son çocukları ben gördüm zaten. Benim engelli çocuğum var. Hastaneden geldik oğlumla, 'Anne ben biraz arkadaşlarımla görüşeyim mi' dedi. Bende izin verdim. Gittik çocuklardan beşi oradaydı, 6. çocuk benimdi. Bir saat görüşeceklerini söylediler, tamam dedim. Merkezdeki parka götürdüm onları bıraktım. Sonra aradım tekrar, 'Cuma namazına gideceğim' dedi. Bir daha ulaşamadım. Hepsinin çantası vardı. Okul tatil oluyor, okuldan geliyorlardır diye önemsemedim" dedi.

M.Ç'nin babası Gökhan Çolak ise, "İllaki çocukları yönlendiren biri var. Ya arkadaş çevresi ya da başka birisi. Benim çocuklarım Sultabeyli'ye dolmuşla gidecek çocuklar değiller. Ya kızlar yönlendirdi ya da başlarında birisi var bu çocukların. Eğer arkadaşlarının dediği gibi paraları varsa muhakkak birisi yönlendirdi. Ben esnaf adamım bulamıyorum, bu 6 çocuk 10 milyar-15 milyar nereden bulsun" ifadesini kullandı.

 
Son Güncelleme: 11.06.2016 23:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.