• BIST 100

    9008,87%-0,12
  • DOLAR

    39,13% -0,12
  • EURO

    44,68% -0,28
  • GRAM ALTIN

    4236,06% -0,61
  • Ç. ALTIN

    6711,98% 0,00

Ramazan Akyürek Tutuklandı - Akyürek'in avukatı adliye önünde TCK kitabını yırttı

Serpil KIRKESER - Ümit TÜRK / İstanbul, () - HRANT Dink suikastına ilişkin "kamu görevlilerinin ihmali" olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan R

GENEL 27.02.2015 22:12:06
Ramazan Akyürek Tutuklandı - Akyürek

Serpil KIRKESER - Ümit TÜRK / İstanbul, () - HRANT Dink suikastına ilişkin "kamu görevlilerinin ihmali" olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Dün gözaltına alınan ve geceyi emniyette geçiren Ramazan Akyürek, sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Ramazan Akyürek, Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'ye, 4 saatte 15 sayfa ifade verdi. İfadesinin ardından Akyürek, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği "İhmali davranış sebebiyle ölüme sebebiyet vermek", "Resmi evrakta sahtecilik" ve "Görevi kötüye kullanma" iddiasıyla Akyürek'i tutukladı.

AVUKAT TÜRK CEZA KANUNU KİTABINI YIRTTI

Ramazan Akyürek'in tutuklanmasının ardından adliyenin 'C' kapısı önünde açıklama yapan Avukatı Adnan Şeker, tutuklanmaya tepkisini TCK kitabını yırtarak gösterdi. Avukat Şeker, "Dosyayla ilgili hukuki söylenecek birşey yok. Çünkü hukuki bir şey yok. Şurada adalet sarayı yazıyor ama içi boş, adalet yok. İçeride olan hakimler, hakim değil. Hukuk fakülteleri gereksiz. Hakimler sadece siyasi iktidara ve bazı kişilere payanda olmuş" dedi.

Daha sonra elindeki Türk Ceza Kanunu kitabının sayfalarını tek tek yırtmaya başlayan Avukat Adnan Şeker, "Bizim kanaatimiz, Türk Ceza Kanunundaki suç tanımlanmasına ve suçların unsurlarının anlatılmasına da gerek yok. Zaten hakimler bunları biliyorlar. Tutuklamak için somut delillere gerek yok. Herhangi birinin sizin hakkınızda gerçek olmayan ifade vermesi veya soruşturmadan, kovuşturmadan kaçmak için yalan beyanda bulunması yetiyor" diye konuştu. Avukat Şeker, "Adınız bir kere 'paralel' olarak çıkmışsa, siyasi düşünceniz, hayat görüşünüz uyuşmuyorsa bunların hiçbirine, kanunlara gerek yok" dedi.

"ENGİN DİNÇTEN İFADE ALMAYAN ADALET ONUN AMİRİ KONUMUNDAKİ RAMAZAN AKYÜREK'İ TUTUKLUYOR"

Avukat Şeker, son olarak, "Olayın içinde başından beri olan bir Engin Dinç'ten ifade almayan adalet, onun amiri konumundaki Ramazan Akyürek'i somut delil olmadığı halde, somut delil var diye tutuklayabiliyor" dedi. Avukat Şeker, son olarak yapraklarını tek tek yırttığı Türk Ceza Kanunu kitabını göstererek, "Bu ceza yargılama kanunumuz, bu adliye binasında geçmiyor" diyerek kitabı yere attı. Avukat Şeker karara itiraz edeceklerini de sözlerine ekledi.



DAHA ÖNCE DE 3 POLİS TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında daha önce de dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde amir olarak görev yapan Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir ve dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Muhittin Zenit ile polis amiri Özkan Mumcu tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

(FOTOĞRAFLI) 

Tatil öncesi dijital temizlik zamanı

Bayramda İstanbul Modern'de sanat zamanı

Muğla'da deprem oldu | Can kaybı ve yaralılar var

Kurban Bayramı’nda Sofralar Bollukta, Peki Biz Nerede Duracağız?

Deri ihracatçılarından vatandaşlara çağrı | Kurbanınızın eti kadar, derisine de sahip çıkın

Unutkanlıkla başa çıkmak için 10 ipucu

53. İstanbul Müzik Festivali Tekfen Filarmoni’yle Başlıyor

Redington ve Mastercard Güçlerini Birleştiriyor

Duygusal alışveriş eğilimi yükselişte!

Türkiye Finans'a Suudi yönetim hakim oldu

Bayram sevinci hastanede bitmesin | Acemi kasaplara ilk yardım önerileri

Kanserli hastaların tatilde dikkat etmesi gereken 9 madde

3. Nörobilim ve Teknolojileri Kongresi Üsküdar Üniversitesi'nde yapıldı

Uçağa binmeden neler yapmalı | Uçuş öncesi bilinmesi gerekenler

İETT kayıp iki çocuğu ailesine kavuşturdu

Kurban Bayramı'nda et tüketimine dikkat

Meme Kanseri: Erken Tanı Hayat Kurtarır

KAÇUV uzmanları'ndan kanserle mücadele eden çocuklar için önemli uyarı

İstanbul Kurban Bayramı'na hazır

Okan Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Denizlerde sıfır atık bilinci yaygınlaştırılmalı

Bayramda Şeker Göze Vuruyor

10 Soruda miyom gerçeği

Palandöken | Bu sistem kurban kesimi değil et ticaretidir

Antalya Fashion Week | Tarihi halılar podyum oldu

Fırsat mı yoksa parlayan nesne mi?

Maliye'den sahte emlak beyanına kesin önlem

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

Bursa Kebap Evi, Perakende Günleri 2025’e Lezzetiyle Damga Vuruyor!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR