GÜNGİAD, Cumhurbaşkanı'ndan seçimde garantör olması istedi

DİYARBAKIR, ()- GÜNEYDOĞU Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, "Sayın Cumhurbaşkanı'ndan 7 Haziran'da yapılacak seçimde 'garantör' olmasını talep ediyoruz. Oyların eksiksiz sayılması, kayba uğramadan...

03 Mayıs 2015 Pazar 16:22
GÜNGİAD, Cumhurbaşkanı'ndan seçimde garantör olması istedi






DİYARBAKIR, ()- GÜNEYDOĞU Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, "Sayın Cumhurbaşkanı'ndan 7 Haziran'da yapılacak seçimde 'garantör' olmasını talep ediyoruz. Oyların eksiksiz sayılması, kayba uğramadan elektronik ortama aktarılmasının güvencesi olmalı ve devletin başı olarak bütün seçim kurullarına bu konuyla ilgili talimat göndermelidir" dedi. Akbal, HDP seçim bürolarına yönelik saldırıları da kınadı. Yazılı açıklama yapan GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, 7 Haziran'da Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birini gerçekleştireceğini, seçimin Türkiye'nin demokrasi tecrübesi açısından da bir dönüm noktası olacağını ifade etti. Akbal, "8 Haziran günü ya demokrasimiz olgunlaştırarak daha ileri bir seviyeye taşıyacağız ya da hukuk devleti ve demokrasi ilkelerinden uzaklaşmış olacağız" dedi. Akbal'ın açıklaması şöyle devam etti:
"Anayasaya, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye bağlı kalacağına dair and içen, devletin başı olarak milletin birliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanı'ndan 7 Haziran'da yapılacak seçimde 'garantör' olmasını talep ediyoruz. Bu garantörlük kapsamında, oyların 'sayım döküm cetveli'ne eksiksiz geçirilmesi ve kayba uğramadan elektronik ortama aktarılmasının güvencesi de Sayın Cumhurbaşkanı olmalı ve devletin başı olarak bütün il ve ilçe seçim kurullarına bu konuyla ilgili talimat göndermelidir. İş dünyasını temsil eden kuruluşumuz GÜNGİAD adına bütün partilerin seçime eşit koşullarda girmesini temel bir anayasal hak olarak görmekteyiz. Bu hak, aynı zamanda demokrasi ve hukuk devletinin ABC'sidir. Sandığa atılan her bir oy ise demokrasinin namusudur. Sandığa atılan her bir oy sayım-döküm cetveline eksiksiz olara geçirilmeli ve sonuçlara yansımalıdır. Ancak bu koşullar altında 'temsilde adalet' ilkesinin tecelli etmesi mümkün olacaktır. Antalya'da, Rize'de, Uşak'ta, Trabzon'da ve daha dün Zonguldak ve Bilecik'te HDP'ye yapılan saldırılar, temsilde adaletin sağlanmasına olan inancımızı azaltmaktadır. HDP'ye yapılan saldırılar her geçen daha sistematik bir hal almaya başlamıştır. Ankara'da HDP genel merkezinin kurşunlanmasına yeterli tepki verilmemesi, bu tip saldırılara onay verildiği izlenimine yol açmış ve kurşunlama olayın ardından diğer saldırıların da önü açılmıştır. Trabzon'da 1 Mayıs kutlamaları için bir araya gelen kortejde yer alan HDP'liler, öfkeli bir kalabalığın saldırısı sonucu kortej dışına çıkartılmış, saldırıya uğramış ve parti bayrakları yakılmıştır. HDP bürolarına yapılan saldırılardan bir 'fetih' hikayesi çıkartılması ve bayrak dikenlere Ulubatılı Hasan muamelesi yapılması konusundaki kamusal yaklaşım, doğrudan bir arada yaşama ve kardeşlik konusundaki duygularımızı hedef almaktadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.