12 Mart tarihinde Bükreþ Radisson Blu Hotelde, URB Group S.C. Rulmenti S.A.nýn 60. Yýlý kapsamýnda yapýlan Roadshow etkinliði Bükreþte gerçekleþti. URB Group finans direktörü Ýsmail Hakký Tuyunun, RulmentiS.A.nýn 60. yýlý kapsamýnda yaptýðý konuþma yoðun ilgi gördü.
URB Roadshow baþlangýç toplantýsýna: Romanya Ekonomi Bakaný Varujan Vosganian, Bükreþ Ticaret Odasý Baþkaný Mihail Vlasov, URB Group Finansal Direktörü Ýsmail Hakký Tuyun, URB Group Ýþ Geliþtirme Direktörü Esin Uðurtay ve URB Group S.C. Rulmenti S.A. Fabrikasý Genel Müdürü Corneliu Pricope gibi önemli isimler katýldý.
Üreten Ülkeler Krizi Atlatýr
URB Roadshowdayaptýðý konuþmasýnda Tuyun: Romanyanýn Avrupa Birliðinin içinde olduðu krizden en az etkilenen ülkelerden biri olacaðýný, belirterek bu etkinin az hissedilmesi için devletin üreticiye yardýmcý olmasý gerektiðini söyledi. Ýsmail Hakký Tuyun konuþmasýnda Romanya üretim yapan bir ülke, üreten ülkeler daima krizleri çabuk atlatýr ve yollarýna devam ederler. Ancak Romanya Hükümetinin bunun için üreticilere destek olmasý lazým. Özellikle yeni yatýrýmlar için yapýlan harcamalarda KDV oranýnýn düþürülmesi bizim en büyük talebimiz. dedi.
Bakan Vosganianden Üretime Destek Sözü
Tuyundan sonra söz alan Ekonomi Bakaný Varujan Vosganian: Tuyun Beye katýlýyorum, biz üzerimize düþeni yapacaðýmýza söz veriyoruz. Özellikle bu kritik parçanýn, rulmanýn, üretimi ve yeni yatýrýmlarla beslenmesi için özel projeler gerçekleþtireceðime söz veriyorum dedi
Komisyon Üyeliðine Davet Edilen Tek Türk
Toplantýnýn ardýndan Ekonomi Bakaný Vosganian, Ýsmail Hakký Tuyunu resmi bir davetle hükümetin oluþturduðu komisyona üye olmasý için davet etti. Vosganian; komisyon üyeliðine Tuyunun davet edilmesinde uzun ve baþarýlý kariyerinin yaný sýra liderlik baþarýsýnda deðerlendirdiklerini belirtti.
Romanya Hükümetinin Romanya Endüstri Politikalarý adýyla kurduðu ve Romanyanýn 2020 yýlýna kadar olan Endüstri hedefleri ve çalýþmalarýnýn gerçekleþeceði komisyona davet edilen Ýsmail Hakký Tuyun daveti büyük bir saygýyla kabul ettiðini söyledi.
Gündem
Yayınlanma: 30 Nisan 2013 - 11:52









