Bilişsel ve Davranışçı Terapiler ne işe yaramaktadır?

Bilişsel ve davranışçı terapi için en geniş anlamıyla psikoterapi yöntemi diyebiliriz. Bilişsel terapinin çıkış noktası ise olayları algılama biçimine insanların verdiği duygusal tepkilerdir.

19 Mart 2019 Salı 19:20
Bilişsel ve Davranışçı Terapiler ne işe yaramaktadır?







Bilişsel ve Davranışçı Terapiler ne işe yaramaktadır?
 

Psikoloji alanındaki gelişmeler her geçen gün artan araştırmalar ve teknolojinin gelişmesiyle artmakta ve insanları şaşırtmaya devam etmektedir. Psikoloji aslında tüm insanlar için hiç ummadıkları bir anda yardımına koşacakları bir bilim dalıdır. Her geçen gün bunu fark eden ve bu bilim dalından destek almaya hevesli insanların sayısı da artmaktadır.


İşte psikoloji alanına istekli ve destek almayı düşünen insanlar için psikoloji ve psikopatoloji alanında gün geçtikçe daha da sık kullanılmaya başlanılan bilişsel ve davranışçı terapiler ve ne işe yaradığıyla ilgili en geniş tanımı bu yazıda bulabilirsiniz.
Bilişsel ve davranışçı terapi için en geniş anlamıyla psikoterapi yöntemi diyebiliriz. Bilişsel terapinin çıkış noktası ise olayları algılama biçimine insanların verdiği duygusal tepkilerdir. Kişiler olayları kendileri olduğu gibi görür. Yani bir olay kişi de kendi durum ve düşüncelerine göre mutlu, istekli, kızgın ya da üzgün hissedebilirler. İşte bilişsel davranışçı terapi, kişinin verdiği durumlara ve tepkilere göre davranışların ve duyguların temeline inerek, kişinin sorunlarını çözmeye yardımcı olur. Bu terapi yöntemi sıklıkla birçok psikolog ve psikiyatrist tarafından tercih edilmektedir. 

Terapi Alma ve Uygulama Yöntemleri

Çok fazla hastada işe yaramasından ötürü psikoloji dünyasında bu terapi yönteminin önemi ve değeri her geçen gün giderek artmaktadır. Bu yüzden de psikologlar için bu terapi eğitimini öğrenmek ve uygulamak aynı derece de önemlidir.
DATEM Akademi'nin saygın eğitmenlerinden olan Ebru Şalcıoğlu tarafından verilen Bilişsel ve Davranışçı Terapi eğitimi hepsinin toplamında 60 saat ve 5 modülden oluşur. Eğitimin amacı ise bu terapi yönteminin klinik uygulama yöntemleri, teorik altyapıları ve yapılan araştırmalar sonucu oluşturulan bilimsel çerçeveler sunulur. Bunların toplamının ise ruhsal klinik ve yapılandırma sürecine nasıl aktarılacağına karar verilir. 

Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu ise 20 yıla yakın bilişsel ve davranışçı terapi yöntemlerini araştırmış ve bu araştırma yöntemlerini de uygulamalı olarak terapi seanslarına nasıl aktarılacağı yönünde çalışmıştır. İşte bu çalışmaları ve ortaya çıkan sonuçlarından ötürü de yılların verdiği deneyimini eğitimlerine yansıtmaktadır. 

2018-2019 dönemi boyunca devam edecek olan eğitimin detaylarına siteden ulaşabilirsiniz. Bu eğitimler her yıl ve yılın güz, bahar ve yaz dönemlerinde toplam 3 kere olmak üzere İstanbul, Ankara'da yapılmaktadır. Ayrıca siteyi ve programın detaylarını incelediğinizde bu eğitimin yılın belirli zamanlarında, talep üzerine Mersin'de de açılmaktadır. Psikoloji ve danışanlar alanında sıkça işinize yarayacak bu terapi eğitimlerini https://www.datem.com.tr adresinden mutlaka incelemelisiniz.
 

Son Güncelleme: 20.03.2019 03:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.