Diş gıcırdatmaya botokslu çözüm; Diş gıcırdatanlar bu naber sizin için

Diş gıcırtadıyor musunuz? Sevdikleriniz, arkadaşlarınız bu konuda sizden rahatsız oluyor mu? Uzmanlar milyonlarca kişinin uyku kabusu haline gelen rahatsızlığa karşı botoks öneriyor. İşte haberin detayları...

21 Ekim 2015 Çarşamba 02:09
Diş gıcırdatmaya botokslu çözüm; Diş gıcırdatanlar bu naber sizin için






Diş gıcırdatmaya botokslu çözüm; Diş gıcırdatanlar bu naber sizin için

Milyonlarca kişinin hayatında en önemli uyku bozukluğu sorunu olarak bilinen diş gıcırdatma rahatsızlığına botokslu çözüm üretildi. Genellikle strese bağlı uyku bozukluklarından bruksizm yani diş gıcırdatma botoks ile sorun olmaktan çıkıyor. 20-26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası sebebiyle açıklama yapan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, diş gıcırdatmanın tedavi yöntemlerini anlatıyor.

Türkiye’de her iki kişiden birinde görülen diş sıkma ya da diş gıcırdatma, dişlerin kapanma şeklinden ya da çene eklem bozukluklarından kaynaklı olsa da genellikle stres en önemli nedeni arasında gösteriliyor. Uyku bozukluğu yaşayan pek çok kişi diş sıkma ya da gıcırdatma problemi yaşadığını bilmiyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak yanak alt kısmında bulunan çiğneme kasına yapılan botoksla kastaki stres kaldırılarak istenmeyen kasılmalar yok edilebildiğini belirtiyor.
Diş gıcırdatma ve sıkma ağız ve diş sağlığını olumsuz etkilediği gibi yüz şeklinde deformasyon meydana getiriyor. Diş sıkma esnasında çene kemiğine ve eklemine yaklaşık 5 ton ağırlığında güç uygulanıyor ve zaman içerisinde dişlerde sallanma, diş etinde geri çekilme ve dış kırılmalarına neden olmasının yanı sıra çene yapısını da bozarak yüz estetiğini bozuyor.

Çözüm Çok Kolay: Botoks

Özellikle stres altındaki çalışanlar ve üst düzey yöneticiler, iş konusunda takıntılı kişiliğe sahip bireyler risk teşkil ediyor. Gece plağı olarak adlandırılan şeffaf aparey tek başına yeterli olmadığında botoks tedavisi öneriliyor. Diş gıcırdatma ve sıkma sorununa olumlu cevap veren botoks enjeksiyonları doğru uygulamayla kastaki stresi kaldırarak kontrol dışı istenmeyen kasılmaları engelliyor ve 6-9 ay etki gösteriyor. Kısa ve ağrısız bir işlem olan botoks tedavisi yanak altı kısımda bulunan çiğneme kasına uygulanıyor.

Diş Gıcırdattığınızı Nasıl Anlarsınız?

* Uyandığınızda yanaklarınız ağrıyorsa
* Yutkunma zorluğu yaşıyorsanız
* Ağzınızı rahat açamıyor, gün içinde ağrı hissediyorsanız
* Kulak ve başa yayılan ağrılarınız varsa
* Ağız açıp kaparken zorlanma ve ses çıkarıyorsanız uykuda diş gıcırdatıyor olabilirsiniz.




Son Güncelleme: 21.10.2015 02:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.