Fenerbahçe Barcelona'yı ezdi geçti

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 10. hafta maçında Barcelona Lassa’ya konuk oldu.

01 Aralık 2018 Cumartesi 04:30
Fenerbahçe Barcelona'yı ezdi geçti






Fenerbahçe Barcelona'yı ezdi geçti

   Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 10. hafta maçında Barcelona Lassa’ya konuk oldu. Fenerbahçe'nin, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 65-84 kazanarak 9. galibiyetine imza attı ve liderliğe yükseldi.

   Ev sahibi ekibin serbest atış çizgisinden bulduğu sayıyla başlayan mücadelede Ali Muhammed ve Kyle Kuric’in karşılıklı üçlüklerinin ardından pota altında Ahmet Düverioğlu ile etkili olan Fenerbahçe, Ali Muhammed’in bir diğer üçlüğüyle televizyon molasına 6-8 önde gitti. Moladan Erick Green’in orta mesafe atışlarıyla dönen Fenerbahçe, agresif oyunuyla rakibini top kayıplarına zorladı ve Ali Muhammed, Vesely, Kalinic ve Datome’nin basketleriyle de ilk periyodu 17-23 önde tamamladı.

   Ali Muhammed’in üçlüğüyle başlayan ikinci periyotta savunmadaki kritik bloğunun ardından kaydettiği üçlükle skora katkı veren Datome skor farkını da çift hanelere yükseltti: 19-29. Etkili hücum organizasyonlarıyla rakibe pota altı savunmasında problem yaşatan Fenerbahçe, periyodun 3 dakikalık bölümünü 14 sayı farkla önde geçti: 21-35. İkinci periyodun ilk bölümünün sonunda Barcelona Lassa benchine çalınan teknik faulün ardından Kuric ve Hanga’nın basketleriyle fark 10 sayıya inince koç Obradovic’ten mola geldi. Mola dönüşü farkın 5 sayıya indiği mücadelede Guduric’in üçlüğü skoru 34-42 yaptı. Kalan bölümde üzerindeki baskıyı kıran  Fenerbahçe, soyunma odasına 36-45 önde gitti.

    Tomic ve Melli’nin karşılıklı basketlerinin ardından yine Melli ile sayı bulan Fenerbahçe farkı tekrar çift hanelere yükseltti ve üçüncü periyodun ilk bölümünü 42-52 öne geçti. Boyalı alan organizasyonlarını gerçekleştiren  Fenerbahçe, Melli, Kalinic, Lauvergne ve Ali Muhammed ile sayılar üreterek final periyoduna 17 sayı farkla 47-64 önde girdi.


   Karşılıklı sayılarla başlayan son periyotta Fenerbahçe düşük yüzdeyle hücum ederken, ev sahibi Barcelona ise Seraphin, Hanga ve Ribas’la sayılar üreterek 4 dakikada farkı 10 sayıya indirdi: 58-68. Rakibine Lauvergne ile cevap veren Fenerbahçe, Guduric’in müthiş performansıyla farkı 19 sayıya yükseltti ve rakibine mola aldırdı: 58-77. Kalan bölümde farkın erimesine izin vermeyen Fenerbahçe maçı 65-84 kazandı.

Obradovic "Çok akıllı oynadık"

   Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic, Barcelona Lassa galibiyetini Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirdi.

Bu maça en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Obradovic, “Son zamanlarda Barcelona aşırı agresif oynuyor. Biz de mümkün olduğu kadar az top kaybı yapıp maça hakim olmaya çalıştık. Hücum ribaundu en başarılı olduğu noktalardan biri. İlk yarıda sıfırdı. Demek ki potamızı çok iyi koruduk. Çok akıllı oynadık. Topu iyi kullandık. Bzı açık atışları kaçırdık, küçük hatalarımız oldu ama genel olarak iyi oynadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

Savunmanın genel olarak iyi olduğunun altını çizen Obradovic, “Her maçı analiz etseniz mutlaka bir hata olur ama genel olarak bu akşam savunmamız iyiydi.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.