Google kaç yaşında: 17 yıldır annemizden çok seni ziyaret ettik

10 yıl içerisinde dünyanın en pahalı şirketi haline geldi. Hayatımızın her alanına nüfuz etti. İletişimden haberleşmeye, bilgi aramadan veri depolamaya, 10 yıl önce kurulan Google'in hikayesine bir göz atalım...

27 Eylül 2015 Pazar 01:44
Google kaç yaşında: 17 yıldır annemizden çok seni ziyaret ettik






Google kaç yaşında: 17 yıldır annemizden çok seni ziyaret ettik

Dünya internet kullanıcılarının yüzde 90'nının hemen hemen her gün ziyaret ettiği, teknoloji dünyasının en çok tanınan ismidir kendisi. Deyim yerindeyse bir kuşağın annesinden daha çok ziyaret ettiği, babasından daha çok soru sorduğu, öğretmeninden daha fazla adını bildiği tek isim. Anlattığımız tabi ki Google. Üzerine binlerce şehir efsanesi türetilen Google sadece 17 yıl içerisinde dünyanın en değerli şirketlerinden biri haline geldi.

DOODLE İLE HATIRLADIK, GOOGLE 10 YAŞINDA

Google, Doodle'ları ile önemli günleri ve olayları insanlara hatırlatmaya devam ediyor. Google, 27 Eylül için hazırladığı özel Doodle'ı ile birlikte de ne zaman kurulduğunu da internet kullanıcılarına hatırlatarak, kendi doğum gününü kutluyor.

Peki Google ne zaman kuruldu?

Google, yeni Doodle'ı ile ne zaman kurulduğunu internet kullanıcılarına hatırlatmak istiyor. Öyle ki Google, Doodle'a tıklanıldığında da "google ne zaman kuruldu" şeklinde bir arama sorgusu yapıyor. Google, bundan tam 17 sene önce Larry Page ve Sergey Brin tarafından takvimler 4 Eylül 1998 tarihi gösterdiğinde kuruldu. Ancak Google, 2005 yılından beri doğum gününü 27 Eylül tarihinde kutluyor.

Google, neden 27 Eylül'de doğum gününü kutluyor?

"Google ne zaman kuruldu?" şeklinde bir arama yapıldığında 4 Eylül 1998 tarihi karşımıza çıkıyor. Peki o zaman neden 27 Eylül tarihinde Google doğum gününü kutluyor? Çünkü Google arama motoru, 27 Eylül 2005 tarihinde rekor bir indeks sayısına ulaştı. Bu rekordan sonra da artık Google'ın doğum günü, her sene 27 Eylül tarihinde kutlanılmaya başlandı.

Bizler de Google'ın doğum gününü kutluyor, Google'ın arama sonuçlarını nice yıllar boyunca; hızlı ve doğru bir şekilde internet kullanıcılarına ulaştırmasını temenni ediyoruz. İyi ki doğdun Google!
Son Güncelleme: 27.09.2015 01:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.