Yasaklı sitelere nasıl girilir, DNS ayarları nasıl değiştirilir?

internette yasaklı sitelere nasıl girilir, DNS ayarları nasıl değiştirilir? DNS ayarları değiştirme yöntemi, yasaklı sitelere kolay erişim.

06 Nisan 2015 Pazartesi 20:00
Yasaklı sitelere nasıl girilir, DNS ayarları nasıl değiştirilir?






Yasaklı sitelere nasıl girilir, DNS ayarları nasıl değiştirilir?


Teröristlerin saldırısı sırasında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görüntülerinin yayınlandığı sosyal medya hesaplarına erişim yasağı konuldu. Şehit savcının teröristler tarafından rehin alınmasını içeren görsellerden dolayı sosyal medyaya yasak getirildi.

Erişim Sağlayıcıları Birliği, Cumhuriyet Savcılığı'nın kararı üzerine Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya kanallarına Türkiye'den erişimi engelledi.

FACEBOOK YASAĞI KISA SÜRDÜ

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer,  yaptığı açıklamada Facebook'un ilgili içerikleri kaldırması nedeniyle Facebook'a olan yasağın kalktığını açıkladı.

Karar, bütün internet sağlayıcıları ve operatörlere iletildi. İlerleyen saatlerde tüm Türkiye'de Twitter ve Youtube'a girilemeyeceği bildirildi.

Yasak halinde bu sitelere erişim nasıl sağlanacak?

Alan Adı Sunucusu olarak da tanımlayabileceğimiz DNS ayarlarını değiştirerek de Twitter dahil yasaklı sitelere giriş yapabilmek mümkün.

DNS ayarları nasıl değişir?

Adım adım şu yolu izleyin...

Bunun için Başlat>
Ayarlar>Denetim Masası kısmına girin ve Ağ Ayarları bölümünden Yerel Ağ Bağlantısı Durumu penceresini açın.

Ardından Özellikler butonuna tıklayın ve Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklayın.

Ardından Genel sekmesi altında 'Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan' bölümünü aktive edin.

Son olarak Tercih edilen DNS sunucusu kısmına 8.8.4.4, Diğer DNS Sunucusu bölümüne de 8.8.8.8 yazın ve Tamam'a tıklayın.

Aynı kısımlara sırasıyla 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 yazarak da bu ayarı değiştirmeniz mümkün.

Twitter yasağı nasıl aşılır

Twitter'a bilgisayarınızdan giremiyorsanız DNS ayarlarını değiştirmekle uğraşmayın. Pek çoğu nasılsa işe yaramayacaktır. Bunun yerine VPN servisleri gibi bazı alternatif yollar var. Açılımı Sanal Özel Ağ olan VPN, basit bir anlamda kullanıcıların yurtdışında bir sunucuya bağlanarak hedeflenen siteye erişmesine ve anonim kalmasına yardımcı olur. Bu sayede Twitter yasaklı dahi olsa, örneğin ABD'deki bir sunucuyu kullanarak siteye girmeye çalıştığınızda yasaktan etkilenmeyeceksiniz.

İşte ünlü VPN araçlarından bazıları;

- ZenMate, Chrome tarayıcılarına eklenti olarak yüklenebilen bir VPN aracı olarak tanımlanabilir. Bu yazılımı kurarak herhangi bir ayarı değiştirmeksizin Twitter'a girebilirsiniz. Bunun için tam da buraya tıklayarak ZenMate'i tarayıcınıza kurabilirsiniz. Uygulama ücretsiz...

- Bunun dışında AceVPN, Hotspot Shield veya EarthVPN gibi ücretli VPN servislerini de tercih edebilirsiniz. Bu servisler kullanıcılardan aylık veya yıllık ücret talep eder ve bu doğrultuda servisten faydalanılabilir.

- Ancak ben Twitter'a girmek için VPN servislerine para ödemek istemiyorum diyorsanız TOR yazılımını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Tanımlamak gerekirse Tor; kişi ve grupların kendi gizlilik ve güvenliklerini ön planda tutarak internette işlem ve gezinti yapabilmelerine olanak tanıyan ve sanal tüneller sayesinde bağlantıların maskelenmesi mantığıyla çalışan bir ağdır. Kurulum tamamlandığında bilgisayarınızla kolayca Twitter yasağını aşabilirsiniz; ancak bankacılık işlemleri vb. yüksek seviye güvenlik ihtiyacı olan özel durumlarda TOR'u kullanmamanız yerinde olur.

Twitter'a telefondan girmek

Telefon üzerinden Twitter'a girerken pek çok seçeneğe sahibiz. Öncelikle Chrome kadar popüler olmasa da Norveç merkezli Opera web tarayıcısının mıbil sürümü olanOpera Mini'yi iPhone veya Android tabanlı bir telefon üzerinden indirebilir ve bu tarayıcı ile Twitter'a rahatça girebilirsiniz.

Bunun dışında HotSpot Shield VPN veya TunnelBear isimli uygulamalar da yine kullanıcıların telefonlarına uygulama mağazalarından indirebileceği ve Twitter'a girmesini sağlayan yasak delen VPN uygulamalarından sadece ikisi...
Son Güncelleme: 06.04.2015 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2020-10-12 14:23:22

Aşağıdaki yazıda güncel DNS listesini bulabilirsiniz. En hızlı güncel DNS'leri bulabilirsiniz:
https://web-tasarimci.com/dns-ayarlari-nasil-degistirilir/