• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. BAKAN GÜLLÜCE: EN BÜYÜK PROJELERİ 'KARŞILIK'
GENEL
Yayınlanma: 21 Aralık 2014 - 16:49

BAKAN GÜLLÜCE: EN BÜYÜK PROJELERİ 'KARŞILIK'

  Gülseli KENARLI - Ünsal ÇAKİN / İSTANBUL, () AK Parti Arnavutköy 3. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  "Bir an için AK Parti olmadığını, koalisyon olduğunu.

5 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BAKAN GÜLLÜCE: EN BÜYÜK PROJELERİ 'KARŞILIK'
 

Gülseli KENARLI - Ünsal ÇAKİN / İSTANBUL, () AK Parti Arnavutköy 3. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  "Bir an için AK Parti olmadığını, koalisyon olduğunu ya da başka parti geldiğini, gözünüzü yumun ben bir anlatayım. Havaalanı projesi kesin duracak. Niye? 'Biz karşıyız' diyorlar zaten. İzmir otobanı duracak. Niye? 'karşıyız' diyorlar. Marmaray,'karşıyız' diyorlar. En büyük projeleri onların 'karşılık' projesi" dedi.

 Arnavutköy Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kKongreye, AK Parti Genel Başkan ardımcısı Mehmet Muş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da katıldı. Bakan İdris Güllüce, kongrede yaptığı konuşmasında, AK Parti kongrelerinin, neşe içinde geçtiğini belirterek, "Bizde yumruk olmaz. Biz de gönül olur, sevgi olur, kucaklaşma olur. Anamızı, kardeşimizi, bacımızı görmüşçesine seviniriz biz. Allah bizim bu halimizi devam ettirsin. Türkiye'de siyaset yapmak isteyenler arada bir bizim kongreleri seyretsinler. Çünkü biz aynı zamanda parti olduğumuz kadar siyaset okulu görevi de yapıyoruz. Diğer partiler de irfanı, hikmeti, sevgiyi, dostluğu, arkadaşlığı, barışı, bizden bir baksınlar kongre nasıl oluyor. Ak Partililer ne yapıyorsa yapmaya çalışsınlar" dedi.

"ŞİMDİ DÖRDÜNCÜYÜ DÜŞÜNEN BİR TÜRKİYE VAR"
Bakan Güllüce, 2001 yılında devletin memuruna maaş ödeyemediğini, depremden gelen paraları bile ortaya koyduğunu, telaş içinde olduğunu ve Maliye Bakanı'nın yanı sıra diğer bakanların da Dünya Bankası'ndan 1 milyarlık kredi alma çabasında olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"1 milyarlık kredi bulmak için devlet çırpım çırpım çırpınıyor. Bakanların işi gücü 1 milyar para bulacak, memura maaş verecek. Türkiye'nin eski hali buydu. Karşı tarafta, Anadolu Yakası'nda yolda yürürken binaların önünde bolca sarı tabela görüyordunuz. Ne bu? Satılık bina, dükkan, iş yeri... Neredeyse bütün binaların üstü sarı tabela dolu. Niye? Adam batmış, dükkanı kapatmak istiyor. İşten çıkarılmış. O krizin yüzünden binaların neredeyse çok önemli bir kısmı satılık oldu" diye konuştu. Bakan Güllüce, Sabiha Gökçen Havalimanı'na o dönem de uçak inip kalkmadığı için çok ciddi zarar ettiğini belirterek, "Şimdi Sabiha Gökçen zarar edecek, yok öyle bir şey. Şimdi Sabiha Gökçen'i bırakın, Atatürk zaten doldu, üçüncü havalimanını yapıyoruz. Şimdi dördüncüyü düşünen bir Türkiye var."

"ZALİMLERE KARŞI MEYDAN OKUYOR"
Güllüce, eski Türkiye'yi çok fazla konuşup da o kadar tabloyu tasvir etmeye gerek olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Herkes kafasında geriye doğru bir seyahat etsin, 'Türkiye nasıl?' diye ve herkes herkese anlatsın o günleri. Yeni Türkiye'de, Sayın Cumhurbaşkanımızla, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi'nde bir konuşma yaptı. Eskiden Türkiye'den gidenlerin konuşmaları önce bir kontrol edilirmiş. Cumhurbaşkanımızın oradaki konuşması yüzyıllar sürecek bir manifestodur. Dünya zalimlerine karşı, dünya mazlumlarını koruyan, bütün geleceklere rehberimiz olacak bir manifestodur. Artık onu, orada şahlanarak, yücelterek, bütün insanlığa sunacak, yumruğunu sıkarak konuşan bir Türkiye var. O konuşmadan sonra o kadar umutlandım ki Türkiye öyle bir noktaya gelmiş ki Birleşmiş Milletler'de (BM) bütün dünya mazlumların sesi olmuş ve zalimlere karşı meydan okuyor."

"YABANCI ÜLKELERDEN İŞÇİ İTHAL EDECEK HALE DÖNECEK"
Güllüce, Türkiye'de ev sahibi olan vatandaşlara bakıldığında sadece TOKİ'nin yapıp sattığı ev sayısının 600 bine yakın olduğunu, iş yeri sahibi olanların sayısında da fazla olduğunu ifade etti. Güllüce, bir bankanın hazırladığı rapora göre gelecekte 2020'li yıllarda Türkiye'deki işçi sayısının kurulan tesislere yetemeyeceğini, dışarıdan işçi ithal etmek zorunda kalınacağını belirterek, "Biz, işsiziz, açız' diye sokaklarda insanların 2001'lerde koşup, başbakanlara kasa attığı bir Türkiye'den, tesis sayısı artan ve yabancı ülkelerden işçi ithal edecek hale dönecek. Bu bizim ne kadar şükretmemiz gerektiğini gösteren bir tablo" dedi.

"BU MİLLETE HAYIRLI OLAN İŞLERE KARŞI DURMAK"
Güllüce bir medeniyet tasavvurlarının olduğunu ifade ederek, "Yeni Türkiye'de her yaptığımız iş o medeniyet tasavvurumuza bizim bir adım daha götürecek olandır. Bir an için AK Parti olmadığını, koalisyon olduğunu ya da başka parti geldiğini gözünüzü yumun ben bir anlatayım. Havaalanı projesi kesin duracak. Niye? 'Biz karşıyız' diyorlar zaten. İzmir otobanı duracak. Niye? 'karşıyız' diyorlar. Marmaray,'karşıyız' diyorlar. En büyük projeleri onların 'karşılık' projesi. En büyük projeleri bu millete hayırlı olan işlere karşı durmak. Hızlı tren Kars'a kadar gidecek, Bakü'ye kadar gidecek. O da duracak" diye konuştu.

"BİZ BU ÜLKEYİ BUDATTIRMAYACAĞIZ"
Türkiye'nin defalarca uzamaya kalktığında budandığını söyleyen Güllüce, "Ama biz şimdi tek vücut olacağız, 77 milyonu kucaklayacağız ve bütün dünyaya 'Biz bu ülkeyi budattırmayacağız' diye bağıracağız. Biz bu ülkeyi budattırmayacağız. 2015 seçimlerinde o sandığın başına her vatandaşı götürtüp AK Parti ambleminin böğrüne bastırtacağız, diyeceğiz ki; Biz Türkiye'yi budattırmayacağız. Biz kalkınmayı durdurtmayacağız. Biz 2023 hedeflerini durdurtmayacağız" dedi.

(FOTOĞRAF)

 

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Son Haberler
Bedi Akartürk, 87 yaşında Türkü ziyafeti yaşattı
Bedi Akartürk, 87 yaşında Türkü ziyafeti yaşattı
Ünlü modellerden Aksaray çıkarması
Ünlü modellerden Aksaray çıkarması
Temmuz ayı ilk haftası kitapları | Özkan Saçkan inceledi
Temmuz ayı ilk haftası kitapları | Özkan Saçkan inceledi
Çorlu'da doğal gaz patlaması 2 can aldı
Çorlu'da doğal gaz patlaması 2 can aldı
Boğaziçili öğrenciye fotoğraf çektirmeme cezası
Boğaziçili öğrenciye fotoğraf çektirmeme cezası
MANİSA'DA CHP'Lİ GENÇLERDEN 17-25 ARALIK AÇIKLAMASI
MANİSA'DA CHP'Lİ GENÇLERDEN 17-25 ARALIK AÇIKLAMASI

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.