İnternet gidince hayat durdu | Bankamatikler ve acil durum hattı çalışmadı

Kanada'da henüz bilinmeyen bir nedenle internet servis sağlayıcısı şirket çöktü, bankamatiklere ve acil durum hattına erişim sağlanamadı.

10 Temmuz 2022 Pazar 20:15
İnternet gidince hayat durdu | Bankamatikler ve acil durum hattı çalışmadı






İnternet gidince hayat durdu | Bankamatikler ve acil durum hattı çalışmadı



Guardian'ın haberine göre; Kanada vatandaşları, ülkenin en önemli mobil ve internet ağ tedarikçisi Roger Communications'da gerçekleşen ağ kesintileri sebebiyle bankamatiklere ve acil durum hattına erişim sağlayamadı.

İnternet ile bağlantısı kopan vatandaşlar soluğu kafelerde ve kütüphanelerde aldı. Bankalar, bankamatiklerde ve temassız ödeme yapılabilen noktalarda sorun olduğunu bildirdi.

Polis, Ottawa ve Toronto da dahil olmak üzere Kanada genelinde 911 acil durum hattına erişimin kesildiğini açıkladı. 

Kanada rekabet kurumu, Rogers Communications'ın 20 milyar Kanada Doları karşılığında rakibini satın alma işlemini engelledi. Kanada rekabet kurumu, bu satışın ülkede rekabeti engelleyeciğini söyledi. 

Yaklaşık 12 milyon abonesi bulunan Rogers Communications teknik ekibi, hizmetleri ellerinden gelen en kısa sürede eski haline getirmek için çalıştığını söyledi.

Rogers Communications, teknik ekiplerinin hizmetleri olabildiğince çabuk eski haline getirmek için çalıştığını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
KanadaİnternetAcil Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.