Erdoğan'dan 18 yaş yorumu: Meyveyi olgunlaşınca yiyeceksiniz

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:05
Erdoğan'dan 18 yaş yorumu: Meyveyi olgunlaşınca yiyeceksiniz






ANKARA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçilme yaşının 18'e indirilme meselesinin neden bugün gündeme getirildiğine yönelik eleştirilere Meyveyi olgunlaşınca yiyeceksiniz diye cevap verdi. Erdoğan, 18 yaş konusunda daha önce destek sözü verip daha sonra cayan CHP'yi eleştirirken, seçme yaşının indirilmesi konusunda Avrupa ülkelerinden örnekler verdi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de siyaset doğrular üzerinde yükselmiyor. Akşam söylediğini sabah inkar eden siyaset anlayışıyla mücadele ediyoruz. diyerek muhalefeti eleştirdi. 18 yaş dedik, önce destek verenlerin sonra vermediğini gördük diyen Erdoğan, Avrupa'dan bazı örnekler verdi. Sadece Avrupa'da ülkelerin neredeyse yarıya yakınında 18 yaşın hem seçme hem seçilime yaşı olduğunu, bir diğer yarısının da hemen hemen yarıya yakınında 21 yaşın seçilme yaşı olduğunu, bir diğerinde ise 24 yaşın seçilme yaşı olduğunu belirten Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçilme yaşını bile buralara kadar indiren ülkeler olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Cezalandırmaya gelince rüşt olunca 18 yaşa evet diyorsun, seçmeye evet diyorsun, seçilmeye gelince hayır diyorsun. Şu söylenebilir; '10 yıldır iktidardasınız neden gündeme getirmediniz?' Açık söylüyorum; birçok konuda olduğu gibi burada da o olgunlaşma dönemi var. Her attığımız adımı ona göre attık, meyveyi hamken yiyemezsiniz. Yerseniz tadına eremezsiniz. Ama meyvenin olgunluğunu geçirdiğiniz zaman da meyveyi kaybedersiniz. Meyveyi tam mevsiminde yemek durumundasınız ki tadına varasınız dedi.

Kendi çizdikleri harita ve yol takvimi üzerinde birçok şeyi gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, 444 kod numarasını, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılmasının bu şekilde olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: Biz ilk adımımızı attığımızda yazılı ve görsel medya yüklenmeye başlamıştır ama gündemimizde yok demişizdir. Ama gündem vakti gelmiştir, adımı atıp neticesini almışızdır. 18 yaş ile ilgili CHP imza atmayız ama destekleriz demiştir. Ama ondan sonra kaçmıştır. Ben buradan tüm gençliğimize sesleniyorum; size inanmayan siyaset yapabileceğinize inanmayan ne kadar zihniyet varsa sizleri onlara karşı tavır almaya davet ediyorum. Hele hele iki tarafına 18 yaşındaki gençleri alıp bunlar mı parlamento başkanlığı yapacak, bakan olacak diyen zihniyeti gençliğimizin idrakine havale ediyorum. Bu nasıl bir anlayıştır düşünebiliyor musunuz? Bir taraftan fetih neslinden bahsediyorsunuz, Fatih'in nesli olmaktan bahsediyorsunuz. O Fatih ki o yaşlarda çağ kapayıp bir aydınlık çağı açmıştır. Bu bir hedeftir ulaşırsın, ulaşamazsın. Bir taraftan da milliyetçiyim diyorsun ama gençliğe güven duymuyorsun. AK Parti gençliğin tek senedidir, biz gençliğimize inanıyoruz. Nasıl ki 30'dan 25' indirdik, şimdi de 18'e inmesi için mücadele vereceğiz. MHP ve CHP'yi yanımızda görmek istiyoruz. Diğerleriyle zaten müzakareyi kapadık, teröristle kucaklaşanla müzakere edebileceğimiz bir şey yoktur.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.