Öğrencilere spor kültürü anlatıldı

13 Aralık 2012 Perşembe 14:02
Öğrencilere spor kültürü anlatıldı






MERSİN (CİHAN)- Mersin'in Silifke ilçesinde, erken yaşlarda spor kültürüne sahip olmaları amacıyla öğrencilere, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından hazırlanan 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' anlatıldı.

Silifke Spor Müdürlüğü´nün düzenlediği programa TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, İlçe Spor Müdürü Hasan Hüseyin Altuner, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bilal Porsun, 7 yıldır Türkiye´yi gezerek 500 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Öğrencilere seslenen Porsun,Spor konusunda tercihlerini daha sağlıklı verme şansını yakalayacak daha iyi düşünebileceksiniz. Seçeceğiniz spor dallarında geleceğin sporcuları ve milli gururumuz olacaksınız. dedi.

Seminerde öğrencilere, 'spor kültürü', 'olimpiyat oyunları', 'olimpizm', 'fair play', 'çevre eğitimi', 'sağlıklı beslenme', 'iyi bir sporcu' ve 'iyi bir taraftar olma' konularında bilgi aktarıldı. Olimpiyat'taki 25 spor dalının Türkçe ve İngilizce açıklamaları da çocuklara anlatıldı. Seminerin sonunda programa emeği geçenlere plaket verildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.