Davutoğlu, Gerekirse Gazze için hava köprüsü kurarız

Davutoğlu, Gerekirse Gazze için hava köprüsü kurarız

27 Temmuz 2014 Pazar 14:01
Davutoğlu, Gerekirse Gazze için hava köprüsü kurarız






Davutoğlu, Gerekirse Gazze için hava köprüsü kurarız

Gazze'yi harabeye çeviren Hamas İsrail savaşında Ankara, yaraların sarılması için bölgeye hava köprüsü kurmayı teklif etti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu: "Biraz önce de Sayın Başbakanımızla bir kez daha istişare ettik. Gerekirse İstanbul'dan bölgeye (Gazze) bir hava köprüsü kurarak dahi elimizdeki bütün imkanlarımızla bu acının dinmesine çalışacağız."


Gazze'de ateşkes kaosu, İsrail silahları sustu, Hamas füze attı


İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına 24 saat ara verdiğini duyurmasının ardından gece geç saatlerden itibaren karşılıklı suçlamalar geldi. Hamas ateşkes önerisini öğle saatlerine kadar kabul etmedi, füzel atışlarını sürdürdür, İsrail ateşkes ilan ettiğini açıklamasına rağmen, füze atışı yapılan bölgeleri topçu atışına tuttu. Öğle saatlerinde ise her iki taraftanda ateşkesle ilgili çelişkili açıklamalar geldi..

HAMAS ATEŞ AÇMAYACAĞIZ DEDİ AMA

Hamas’ın ardından İsrail de BM’nin Gazze’de insani yardım yapılması için teklif ettiği 24 saatlik ateşkesi kabul etti.
İsrailli yetkililer yaptığı açıklamada 24 saatlik ateşkesi kabul ettiklerini fakat Hamas’ın saldırıda bulunması durumunda karşılık vereceklerini ifade etti. Açıklamada ayrıca ateşkes süresince Filistinlilerin açtıkları tünellere dair operasyonların süreceği bildirildi.
BM’nin insani yardım için ateşkes önerisi sonrası Hamas erken saatlerde yaptığı açıklamada ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.