• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. İlk polis müzesinde geri sayım
GENEL
Yayınlanma: 01 Eylül 2017 - 14:57

İlk polis müzesinde geri sayım

Türk Polis Teşkilatının vatandaşlarca daha yakından tanınması için Emniyet Genel Müdürlüğünün Ankara Dikmen'deki ek hizmet binasında bilişim teknolojileriyle donatılarak inşa edilen polis müzesi 10 Nisan 2018'de açılacak.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İlk polis müzesinde geri sayım
ANKARA(AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünün Ankara Dikmen'de bulunan ek hizmet binasında bilişim teknolojileriyle donatılarak yapımı devam eden müze, Türk Polis Teşkilatının ilk müzesi olma özelliği taşıyacak.

AA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kurulduğu günden bu yana halkın huzur ve güven ortamında yaşamasını sağlamak için uğraşan ve tarihi kimliğini yansıtma noktasında bir müzenin eksiklikliğini yaşayan Türk Polis Teşkilatı, vatandaşların emniyeti daha yakından tanıması için çalışma başlattı.

Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğünün Ankara Dikmen'de bulunan ek hizmet binasında bin 518 metrekarelik alanda bilişim teknolojileriyle donanımlı yaşayan müze konsepti ve senaryolarına bağlı teşhir ve tanzim, proje ve uygulamalarıyla üçüncü nesil örnek bir polis müzesi açılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli izinler alınarak yapılan binada müzenin yanı sıra 2 bin 283 metrekarelik alanda 450 kişi kapasiteli konferans salonu da yer alacak.

Emniyet teşkilatı için ilk olacak müzenin, Türk polis tarihi, kıyafetleri, silahları, mühimmatı, haberleşme araçları, fotoğrafları, belgeleri, temalı sunumlarla kuruluşundan bu yana ulaştığı seviyeyi tanıtmakta önemli bir hizmet vermesi bekleniyor.

Selçuklu ve Osmanlı döneminde güvenliği sağlayan subaşı, sipahi, asesbaşı, bostancıbaşı, böcekbaşı gibi personelin kıyafet ve araç gereçleri de müzede yer alacak.

Atatürk'ün kaybolan çantasının bulunması canlandırılacakMüzede, Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'daki kongreyi toplamak üzere Amasya'dan ayrılmadan önce içinde önemli belgeler ve bir miktar parasının bulunduğu çantanın kaybolması ve çantayı bulan Komiser Muavini Osman Efendi ile diğer polislere bu paradan 50 lira ödül verilmesi canlandırılacak.

Söz konusu olayda Atatürk'ün polislere para ödülü verilmesine ilişkin telgrafla gönderdiği talimatı da belge olarak sergilenecek.

Müzede oluşturulacak şehitlik bölümünde ise Türk Polis Teşkilatının her rütbe ve kademeden şehitlerinin hatıraları yaşatılacak.

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü 10 Nisan 2018'de açılması planlanan müzeyi vatandaşlar da ziyaret edebilecek.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Son Haberler
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı | Türkiye bunu da gördü
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı | Türkiye bunu da gördü
Gülşah Durbay’ın ailesi, Gizem Altunsoy'un özürünü kabul etmedi
Gülşah Durbay’ın ailesi, Gizem Altunsoy'un özürünü kabul etmedi
Gülşah Durubay'a iftira atan kadına partide görev vermişler
Gülşah Durubay'a iftira atan kadına partide görev vermişler
Rıdvan Dilmen, Murat Ongun'u bakanlara şikayet etti
Rıdvan Dilmen, Murat Ongun'u bakanlara şikayet etti
İBB Davası | Hakim, milletvekiline soytarı dedi!
İBB Davası | Hakim, milletvekiline soytarı dedi!
Morolu Müslümanların çadırlardaki yaşam mücadelesi
Morolu Müslümanların çadırlardaki yaşam mücadelesi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.