• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tekmili birden değişiyor, 32 vali yer değiştirdi
Gündem
Yayınlanma: 16 Eylül 2014 - 02:07

Tekmili birden değişiyor, 32 vali yer değiştirdi

Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile 32 ilin valisi yer değiştirdi. Buna göre, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tekmili birden değişiyor, 32 vali yer değiştirdi
Tekmili birden değişiyor, 32 vali yer değiştirdi

Uzun süredir beklenen valiler kararnamesi yayınlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile 32 ilin valisi yer değiştirdi. Buna göre, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı. İstanbul Valiliğine ise Malatya Valisi Vasip Şahin atandı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, emniyet genel müdürü oldu.

EMEKLİLİĞİNİ İSTEMİŞTİ


Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in merkeze alınmak için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vermesinin ardından Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de emekliliğini istedi. Yüksel’in bu kararında, yayınlanacak yeni valiler kararnamesi ile merkeze alınacak olmasının etkili olduğu ileri sürülüyor.

HANGİ VALİ NEREYE ATANDI

Yeni valiler kararnamesi ile 32 valinin görev yeri değişiyor. Kararnameyle İstanbul Valisi H. Avni Mutlu'nun merkeze çekileceği, yerine ise Vasip Şahin'in getirileceği öğrenildi
Hükümet, 17 Aralık darbe girişiminin ardından paralel yapıyla etkin mücadele çerçevesinde kapsamlı bir Valiler Kararnamesi hazırladı. Kararnameyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun merkeze çekileceği, Malatya Valisi Vasip Şahin'in ise İstanbul'a görevlendirileceği öğrenildi. 17-25 Aralık operasyonlarının ardından hükümet 16 Şubat ve 23 Mayıs tarihlerinde yayınladığı Valiler Kararnamesi'nin ardından 3. kez kararname hazırlıyor. 32 valinin değiştirileceğinin öğrenildiği kararnamede çarpıcı isimler yer alıyor.

ANKARA VALİSİ KILIÇLAR
Kararname ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun merkeze çekileceği, yerine Malatya Valisi Vasip Şahin görevlendirileceği ifade edildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın ismi de yine merkeze çekilecek isimler arasında geçiyor. Ondan boşalan koltuğa ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un getirilmesi bekleniyor. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Samsun Valisi olacağı belirtiliyor. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın ise geçtiğimiz günlerde emekliliğini isteyen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in yerine getirileceği, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in de Emniyet Genel Müdürü olacağı konuşuluyor.

MGK'DAN ANTALYA'YA
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görevlendirilmesi, MGK Genel Sekreteri Muammer Türker'in de Öztürk'ten boşalan Antalya Valiliğine atanması bekleniyor. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun ise MGK Genel Sekreteri olacağı belirtiliyor. Kararname kapsamındaki atama kararlarının, gazetemiz baskıya girdiği saatlerde Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyordu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Deniz Göktaş'ın tutuklanması dünyada yankı buldu
Deniz Göktaş'ın tutuklanması dünyada yankı buldu
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı | Türkiye bunu da gördü
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı | Türkiye bunu da gördü
Gülşah Durbay’ın ailesi, Gizem Altunsoy'un özürünü kabul etmedi
Gülşah Durbay’ın ailesi, Gizem Altunsoy'un özürünü kabul etmedi
Rıdvan Dilmen, Murat Ongun'u bakanlara şikayet etti
Rıdvan Dilmen, Murat Ongun'u bakanlara şikayet etti
Son Haberler
Bedi Akartürk, 87 yaşında Türkü ziyafeti yaşattı
Bedi Akartürk, 87 yaşında Türkü ziyafeti yaşattı
Ünlü modellerden Aksaray çıkarması
Ünlü modellerden Aksaray çıkarması
Temmuz ayı ilk haftası kitapları | Özkan Saçkan inceledi
Temmuz ayı ilk haftası kitapları | Özkan Saçkan inceledi
Çorlu'da doğal gaz patlaması 2 can aldı
Çorlu'da doğal gaz patlaması 2 can aldı
Boğaziçili öğrenciye fotoğraf çektirmeme cezası
Boğaziçili öğrenciye fotoğraf çektirmeme cezası
Sahibinden az kullanılmış 150 yıllık fayton
Sahibinden az kullanılmış 150 yıllık fayton

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.