• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. Nevşehir'de gaziler günü kutlandı
Ajans
Yayınlanma: 19 Eylül 2013 - 00:00

Nevşehir'de gaziler günü kutlandı

Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü, 153 sayılı kanun ile Mareşallık rütbesi ve Gazilik ünvanın verilmesinin 92.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Nevşehir’de gaziler günü kutlandı
Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü, 153 sayılı kanun ile Mareşallık rütbesi ve Gazilik ünvanın verilmesinin 92. yıldönümü nedeniyle kutlanan Gaziler Günü, Nevşehir’de de düzenlenen bir törenle kutlandı.
Nevşehir Şehitlik Parkı’nda gerçekleştirilen kutlamalara Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan,Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider,
İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç ve Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Nevşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan uğrunda şehit düşenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi.
Törende daha sonra Şehitlik Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtına Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.
Törenin açılışında konuşan Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, çağın şartlarına ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ancak tarih bilinci ile mümkün olacağını belirterek “ Türk Milletinin her ferdi,y aşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerinin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını devamlı canlı tutar. Onların yazdığı destanı sonraki nesillere aktarır: Böylece Türk olmanın şuurunu çocuğuna da öğretir. Milletimizin kahramanlıklarının en şanlılarından birisi ce bize zaman olarak en yakını Milli Mücadelemizdir. Türk insanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenerek onun rehberliğine inanarak bağımsızlığına göz dikenleri vatanından kovmuştur. Bu mücadelede gazilik ve şehitlik şerefine ulaşan atalarımızın destanı halen anlatılır. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır.” dedi.
Jandarma Yüzbaşı Serdar Vural Ayhan’da, Şehit’in nurlanmış,gazinin ise onurlanmış asker olduğunu dile getirerek, “Şehit, nurlanmış, gazi ise onurlarmış askerdir. Gazilik; Türk vatan severliğinin, Türk kahramanlığının ve Türk fedakarlığının yaşayan destanı, Gazi ise bu destanı yazar kahramanın arıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de Gazi Ünvanı ile anılmaktan büyük gurur ve onur duymuştur. Milli Bağımsızlığımızı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk Tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek milli görevimizdir. Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgelerinin birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti; Laik ve demokratik yapısıyla bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak birlik ve beraberliğini tüm tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız ve onurlu yaşayabiliyor ise , bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçludur. “dedi.
Nevşehir’de Gaziler Günü kutlaması, şehit yakınları ile gazilerin onuruna verilen yemekle sona erdi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
IV. Hasat Hibe Programı’nda Hibe Desteği Alan Projeler Açıklandı
IV. Hasat Hibe Programı’nda Hibe Desteği Alan Projeler Açıklandı
İBB'den küçük ölçekli balıkçılara malzeme desteği!
İBB'den küçük ölçekli balıkçılara malzeme desteği!
Buğday Sofrası’nda buluşma
Buğday Sofrası’nda buluşma
Beklenen Aşurenin Sırrı | Doğru Malzeme
Beklenen Aşurenin Sırrı | Doğru Malzeme
Son Haberler
Gülşah Durbay’ın ailesi, Gizem Altunsoy'un özürünü kabul etmedi
Gülşah Durbay’ın ailesi, Gizem Altunsoy'un özürünü kabul etmedi
Gülşah Durubay'a iftira atan kadına partide görev vermişler
Gülşah Durubay'a iftira atan kadına partide görev vermişler
Rıdvan Dilmen, Murat Ongun'u bakanlara şikayet etti
Rıdvan Dilmen, Murat Ongun'u bakanlara şikayet etti
İBB Davası | Hakim, milletvekiline soytarı dedi!
İBB Davası | Hakim, milletvekiline soytarı dedi!
Komedyen Deniz Göktaş, havaalanında gözaltına alındı
Komedyen Deniz Göktaş, havaalanında gözaltına alındı
Demet Akalın bir twit attı, ortalık yıkıldı
Demet Akalın bir twit attı, ortalık yıkıldı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.