BJK’nin son yıllarda derbilerde nerede ise hiç maç kazanamayışı  her derbide olduğu gibi bu derbide de  belirleyici oldu.
Bu nedenle GS ve FB , BJK ile oynadığı derbilerde çok rahatlar ve BJK’ye karşı hiç maç kaybetmiyorlar.
 
Bunun tek nedeni; “BJK’nin derbi oynayacak oyuncu topluluğunun olmayışıdır.”  Bu da maç içinde “panik”, “heyecan” gibi psikolojik unsurlar , “beceri” , “bireysel hata” gibi teknik  dezavantajlar ile oynamasına neden oluyor.
Derbilerde oyun yapısından çok bu unsurlar önemli olduğundan BJK bu yapısı itibari ile her derbide rakibinin üstünlüğü altında maçı kaybediyor.
Üstelik bu kayıplar sonrası da genç oyuncuların etkilenme dozajı , deneyimli oyunculardan daha fazla olduğundan kırılgan yapısı itibari ile takım düşüş trendine geçiyor.
Böyle kırılgan bir takım yapısında “2 yıldır sağ bek bulamama” , “deneyimli ve skoru belirleyici  az oyuncuya sahip olma” , “1 oyuncu eksilince yerine yenisini koyacak oyuncu bulamama”  gibi unsurlar da eklenince her derbide yaşadığını bu derbide de yaşadı.
 
2-0 galip geldiği halde FB’nin performansından çok BJK’nin bu negatif durumunun analiz edilmesinin nedeni ise “Geçen yıl eksik oynadığı 3-3 ‘lük maçta rakibe net üstünlük sağladığı halde , 45 dk. eksik rakibe üstünlük sağlayamaması, zaman zaman rakibinin kendine üstünlük sağlamasıdır

Geçen yılki tempolu FB bu yıl bu tempoya sahip değil. Bunun nedeni  ; oyuncuların ilerleyen yaşı , teknik direktör mantalite değişikliğidir.
Bu tempo olmadığından dolayı ikinci golü kendi organizasyonu ile değil rakip savunma oyuncusunun kaptırdığı top ile buldu.
FB’nin, fiziğe dayalı Süper Lig’de şampiyon olması için zaman zaman yüksek tempoda rakibe baskı yaparak oynaması gerekli.
Bu oyun tarzı kötü günde bile rakibi sindireceği için “kötü oynamaya karşın maç kazanma” getirir.
 
Bu maç , geldiğinden bu yana derbi kazanamayan ve bundan sonra da çok büyük ihtimal ile kazanamayacak olan Biliç’in “elindeki bu kadro yapısı ile” ve bu yüzden “hiçbir derbide rakibin teknik ve takımsal gücüne göre  alternatif oyun belirleyememesi” nedeni ile tükendiği bir maçtır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.