Hac faciası: Ölü sayısı ürkütücü boyutlara ulaştı

Hac faciasında ölen ve yaralanların sayısı Suud Krallığı tarafından ilk kez resmi olarak açıklandı. 769 ölü 934 yaralı var.

26 Eylül 2015 Cumartesi 19:44
Hac faciası: Ölü sayısı ürkütücü boyutlara ulaştı






Hac faciası: Ölü sayısı ürkütücü boyutlara ulaştı, 769 ölü var

Kabe'de hac farizasını yerine getirirken can verenlerin sayısı 769'a çıktı. Facia'da kayıp olduğu bildirilen 9 Türk vatandaşının aranmasına devam ediliyor. Daha önce 4 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği yolundaki bilgiler ise 2 olarak teyid edildi. Suudi Sağlık Bakanı Khalid al-Falih, Hac faciasında can ölenlerin sayısının 769'a yükseldiğini; yaralı sayısının ise 934 olduğunu söyledi.

Kabe'de son durum, Hac son durum, Son dakika hac haberleri, Kabe haberleri

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, bayramın birinci günü Mina'da yaşanan izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısının 769'a  yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısı da 934 olarak güncellendi. 

Hacıların şeytan taşladığı Mina'da taşlamadan dönenlerle gidenlerin karşılaşması sonucu izdiham yaşanmıştı.  204 sokağı yakınlarındaki Hamarat Köprüsü'nün girişinde yaşanan olayda şu ana kadar hayatını kaybeden 2 Türk'ün ismi açılandı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, bayramın birinci günü Mina’da şeytan taşlamaya giderken çıkan izdihamda hayatını kaybeden Türk sayısının 2 olduğunu ve 6 Türk’ün de kayıp olduğunu açıkladı.
Son Güncelleme: 26.09.2015 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.