H3N2 Virüsü Türkiye'yi hastanelik etti

H3N2 Virüsü Türkiye'yi hastanelik etti, hastaneler doldu taştı, Uzmanlar H3N2 virisünün grip olmadığı konusunda uyarıyor

05 Ocak 2014 Pazar 00:38
H3N2 Virüsü Türkiye'yi hastanelik etti






Türkiye, son yılların en büyük sağlık problemi ile karşı karşıya. Neredeyse hastaneler doldu taştı. Sağlık Bakanlığı H3N2 virüsüyle mücadele ediyor.  Türkiye’de binlerce insan H3N2 virüsü sebebiyle grip oldu. Hastanelere başvuranların sayısında ciddi artış yaşanıyor.

Uzmanlardan vatandaşlara acil uyarı var, mutlaka bir doktora gidin. Antibiyotik kullanmayın. Anti-viral ilaçlar ilk 48 saatte etkili. Hastaysanız okula-işe gitmeyin. Kapalı ortamlar virüsün yayılmasını daha da artırıyor. Önlem için ellerinizi sık sık yıkayın, bol bol C vitamini için.   

TÜRKİYE’de son bir aydır hastalananların sayısında ciddi bir artış var. KBB Uzmanı Op. Dr. Süleyman Erdoğdu, başvuranlarda domuz gribi görülmediğini, hastalığa mevsimsel grip denilen İnfluenza A (H3N2) virüsünün sebep olduğunu söyledi. Erdoğdu, Türkiye’yi saran hastalık hakkında şunları söyledi:

NEZLE İLE KARIŞTIRMAYIN

H3N2, girdiği bünyeyi zayıf düşürerek vücudu diğer bakteri enfeksiyonlarına karşı hassas bırakıyor. Hayati tehlikesi yok. Yatağa düşürüp ateş ve halsizliğe neden oluyor. İnsanlar genellikle nezle ile gribi karıştırıyor. Nezle solunum yolunu tıkayan burun akıntılı bulaşıcı bir enfeksiyon… Ateş ve halsizlik yaşanmıyor. H3N2 ise bir virüs ve gribe yol açıyor. Gribe yol açan virüs ateş, halsizlik meydana getiriyor. Ancak tedavide antibiyotik kullanımının yeri bulunmuyor. Yatak istirahatının yanı sıra ağrı kesici ve ateş düşürücü olan ilaçlar tedavide yer almalı.

ATKIYLA AĞZINIZI KAPATIN

Virüs en çok okul, alışveriş merkezi, ofis, toplu taşıma aracı gibi kapalı mekanlarda bulaşır. Grip olan kişiler kalabıklardan uzak durmalı. Çocuklar okula, yetişkinler işe gitmemeli. Anti-viral ilaçlar gribin başlangıcındaki ilk 48 saatte etkili oluyor. Bu tür enfeksiyonlarda, ağız ve burunu örtecek atkı kullanmak, başta gelen korunma yollarından en önemlisi. Doğuştan gelen birtakım özellikler enfeksiyona yakalanmayı etkiliyor. Örneğin; burun kemiğindeki eğrilik, burun tıkanıklığı nedeniyle ağızdan nefes alıp vermek gibi durumlar, enfeksiyona yakalanma riskini artırıyor. Hastalığa karşı sık sık ellerinizi yıkayın, bol bol C vitamini tüketin. Ayrıca uyku ve yemek düzenine dikkat edin. 

H3N2 nedir? H3N2 salgını, Grip salgını

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.