Savcı Kiraz'ın şehit edilmesi Zonguldak'ta kınandı

ZONGULDAK Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcı ve avukatlar, İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini basın açıklamasıyla kınadı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında...

01 Nisan 2015 Çarşamba 11:49
Savcı Kiraz'ın şehit edilmesi Zonguldak'ta kınandı






ZONGULDAK Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcı ve avukatlar, İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini basın açıklamasıyla kınadı.
Polisin geniş güvenlik önlemleri altında Adliye binası önünde yapılan basın açıklamasına Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir de katıldı. Başsavcı Necip Topuz, Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın, yaptığı görev nedeniyle hedef seçilerek şehit edildiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:
"Bizler yargı mensupları olarak bu saldırılardan yılmayız. Bu saldırılar, bir ve birlik olma konusundaki gayretimizde, adalet dağıtma konusundaki gayretimizde bir eksilmeye sebebiyet vermez. Hatta herkes bilir ki yargı mensupları peygamber postunda otururuz. O oturduğumuz posta bizim kanımızı bulaştıranlara dahi adaleti dağıtmaktan imtina etmeyiz. Nitekim güvenlik güçleri bu olayın faillerini, iki teröristi ölü ele geçirdi ama bu olaya karışan diğer failleri de bize getirecekler ve biz yine bir meslektaşımızı, kardeşimizi, arkadaşımızı şehit edenlerin o eli kanlı teröristlerin hakkında da adalet dağıtma konusunda en ufak bir tereddüt göstermeyiz. Bizim de kaderimiz bu olsa gerek."
'HAD SAFHADA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ'
Adliye binalarındaki güvenlik konusuna da değinen ve saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin avukat cübbesiyle adliyeye girdiğine dikkat çeken Başsavcı Topuz, "Bu güvenlik problemi sadece avukat meslektaşlarımızın üzerine atılacak bir problem değildir. Bu işin kolaycılığı olur. Yekpare bir meseledir. Her zaman zorlu bir görev ifa ettik. Bu sadece bizim alacağımız tedbirlerle olacak bir şey değil. Bu konuda dengeli, vatandaşın hizmet alımını engellemeden yargı mensubu arkadaşlarımızın güvenliği için had safhada güvenlik önlemleri alacağız" diye konuştu.
Eylemi gerçekleştirenlerden DHKP-C örgütü üyesi Şafak Yayla'nın Zonguldak doğumlu olduğunu hatırlatan Başsavcı Topuz, "Teröristin Zonguldaklı ya da başka bir yerli olmasının bizim için bir kıymeti yok. Zonguldaklı insanımız bizim göz bebeğimiz. 'Zonguldaklı' şeklinde bir ifadenin yer alması bizim Zonguldaklı'ya hizmet vermemiz konusunda bizi bir tereddüte sevk etmez" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.