Karanlıkta Islık Çalan Dizeler


Ümit İlter'in şiirleri milyonlarca insanın çığlığına ses olunca, Türk Solu şairin gücünü yeniden hatırladı. Sözün isyana dönüştüğü dizeler yeni nesil şairlere umut verirken, sözü dizelere yazma, söyleme sanatı da genç nesilde yeniden saygı görmeye başlıyor.

Şairin okuruyla buluştuğu şiir geceleri çok gerilerde kaldı artık. Uzun zamandır şiir geceleri haberleri gelmiyor pek. Belki de sosyal medya söyleyecek sözü olanlara yeni ufuklar açtığı için, kahvede, çınar altında halka olup şiir dinletileri düzenlemek daha zor geliyor.  

Sosyal medya bu acıdan şair ruhlu genç kuşaklar için söz meclisi haline gelirken, şiirlerini sözlerini derleyip toplayıp kitap haline getirenler de var. 

Bunlardan biri de Zamansız mahlasını kullanan Şakir Yıldırımoğlu

Karanlıkta ıslık çalan dizeler, Şair Şakir Yıldırımoğlu'nun ilk kitabı. İçinde yıllardır dostlarıyla paylaştığı şiirlerinden seçkiler var. 

Zamansız'ın çoğu mısrası mahlasından daha zamansız. Gece karanlığında yol gösteren şimşekler gibi zihinde derin izler bırakıyor. 

Şakir Yıldırımoğlu, Edip Cansever (Antikacı, Esnaf), Sait Faik Abasıyanık (Esnaf), Yaşar Kemal (Irgat, Irgatçıbaşı) Orhan Kemal (Bulaşıkçı. Çırçır Fabrikasında İşçi) Kemal Tahir (Ambar memuru) Yusuf Atılgan (Çiftçi) gibi emeğin alınterinin içinde yoğrulan biri. Sözlerindeki samimiyet, içtenlik ve güçlü vurgular bu yüzden sahici, bu yüzden içimizi titreten tonlamalar okuyanları, dinleyenleri kendi iç dünyasında kurduğu küçük duraklarda konuk ediyor. 

Karanlıkta Islık Çalan Dizeler, Anadolu ile Akdeniz arasında sıkışıp kalmış, ter ile umudun mevsimlerinde harmanlanmış aşk kokulu (Ki; Burada aşkı nasıl anladığınız çok önemli) cümleler sizi kendi iklimine götürecek kadar güçlü. 

Şakir Yıldırımoğlu'nun sorgulayan kelimeleri okurlarını bazen Toros Dağları'nın serin zirvelerine, bazen Akdeniz'in ılık rüzgarına götürüyor, bazen ise toplumsal duyarsızlığımıza meydan okuyan dizeleri, vazgeçişleri, iç isyanları farkedince duraksıyor insan 'belki de bizim yüzümüzdendir' kim bilir?

Cinius Yayınları arasında yer alan eseri, seçkin kitapevlerinden, dr.com.tr, idefix, Babil.com.tr ve kitapyurdu.com.tr adreslerinden temin edebilirsiniz..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.