Bodrum'da sel felaketi: Sel suları tsunami gibi geldi

Bodrum sel sularına teslim oldu. Gece geç saatlerde aniden bastıran yağmurun ardından gece yarısına doğru sel suları caddelerde tsunami görüntüleri ortaya çıkardı.. Çok sayıda mahallede elektrikler kesik

23 Eylül 2015 Çarşamba 02:01






Bodrum'da sel felaketi: Sel suları tsunami gibi geldi

Akşam saatlerinde Muğla ve çevresinde etkili olan yağmur Bodrum'da sel baskınlarına neden oldu. Son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Bodrum caddelerinde tsunami benzeri görüntüler ortaya çıktı.


Yüzlerce araç sel sularına kapılarak kullanılamaz hale geldi. Su baskınlarına hedef olan ev ve iş yeri sayısı bilinmiyor. Alt katlarda oturan vatandaşlar ve yüzlerce iş yeri akşam saatlerinde aniden gelen sel suları karşısında ne yapacağını şaşırdı. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekderman mevsim normallerinin 16 katı yağış aldığını söyledi.

Bodrum Sel Felaketi, Bodrum Son durum, Bodrum haberleri, Bodrum sel baskını

ELEKTRİKLER KESİLDİ

İlçenin bir çok mahallesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle araçlar sürüklendi, ev ve işyerlerini su bastı, bir çok mahallede elektrikler kesildi. Yaşanan sel felaketi nedeniyle Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gödekmerdan yaşanan felaket ile ilgili; “Normalde Eylül ayında Bodrum’a düşen yağış miktarının 16 katı katı bir yağış aldık. Dolayısıyla tabi çok anormal bir durum. Öyle olunca da yollarda tahribat ve elektrik şebekelerimizde tahribat var, vatandaşlarımızın evlerine su girmiş durumda. Belediye ekiplerimiz, Aydem Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz, AKUT ekiplerimiz şu anda sahadalar ve vatandaşlarımızın yardımına koşuyorlar. Bizde burada kriz merkezi olarak toplanmış bulunuyoruz ve şu anda da müdahalelerimiz devam ediyor alanda.” ifadelerini kullandı.
Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan yaşanan sel felaketinde herhangi bir can kaybı olmadığını söylerken, vatandaşların büyük bir zarara uğradığını da sözlerine ekledi.

AKUT 45 KİŞİYİ KURTARDI


Bitez ve Ortakent -Yahşi mahallelerinde derelerin taşması sonucu 5 araç sürüklendi. Araçların içindeki insanları AKUT ekipleri son anda kurtardı. Evlerde ve araçlarda mahsur kalan yaklaşık 40 kişi AKUT ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Bodrum ile Konacık Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kalırken, Bitez, Ortakent-Yahşi - Yalıkavak ve Turgutreis mahallelerindeki yollar dağlardan gelen sel suları nedeniyle kullanılamaz hale geldi.


EV VE İŞYERLERİ SULAR ALTINDA


Onlarca ev ve işyerinde su baskınları yaşanırken, vatandaşlar isyan etti. Bir yıl önce evlenen ve evinin tamamını su basan 22 yaşındaki Merve Kaya, "Oteller evlerin önüne duvar çekti, suyun gidiş yönünü kapattı. Yaklaşık 40 bin liralık zararım var. Benim bu zararımı o otel mi yoksa duruma müdahale etmeyen yetkililer mi karşılayacak" dedi.
Ev aletleri tamir ve bakım servisini sel suyunun basması sonucu ölümden dönen Kamil Yeter, "Atölyede uyuyordum sel suyu birden geldi. Camlar kırıldı su içeri doldu. Belime kadar suyun yükseldiğini fark ettim kendimi caddeye zor attım" dedi.
Bodrum Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri alarma geçerken, bazı firmalara ait traktör ve iş makinaları da kurtarma çalışmalarına destek verdi. Sel sırasında yaralanan 8 kişinin Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 23.09.2015 02:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail kurnaz 2015-09-24 01:23:09

bu felaketin benzerini daha önce defalarca yaşadık. felaketin adı turizm, felaketin adı para göz yatırımcılar sel sularının geçtiği dere yatakları otel olursa fatura bodrumlulara çıkıyor, bunu bodrumun yerlileri yıllardır hemen hemen bütünresmi kurumlara defalarca iletti yazdı çizdi. o otellerde tek çizik bile yok olan dar gelirli vatandaşlara ve esnafa oldu. yeter artık gelmeyin bodrumu talan eden paragözler vicdansızlar gelmeyin artık