Cankesen : Havaalanları Özelleştirmelerine Karşıyız

MEMUR-Sen Konfederasyonu'na bağlı Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, havaalanlarının satış veya kiralama yoluyla özelleştirmesine karşı olduklarını söyledi. Cankesen, son olarak Samsun ve Nevşehir havalimanları için...

08 Kasım 2014 Cumartesi 09:35
Cankesen : Havaalanları Özelleştirmelerine Karşıyız






MEMUR-Sen Konfederasyonu'na bağlı Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, havaalanlarının satış veya kiralama yoluyla özelleştirmesine karşı olduklarını söyledi.
Cankesen, son olarak Samsun ve Nevşehir havalimanları için özelleştirme ihalesine çıkılma çalışmaları yapıldığını hatırlattı. Cankesen, 50 havalimanı içerisinde neden Nevşehir ve Samsun'un seçildiğini sorarken şöyle dedi:
"Kurumlarda son yıllarda yaşanan ve bir siyasi proje olan Özelleştirme uygulamaları sonucunda çalışanların yaşadıkları mağduriyetlerini de göz önüne alacak olursak; özelleştirmenin insan onuruna aykırı bir durum oluşturduğunu, insanları huzursuzlaştırdığını ve parçalanmış aileler yaratarak toplumda bir kaos ortamı oluşturduğunu geçmişten beri gözlemledik ve bugünde tecrübelerimize dayanarak özelleştirmenin Nevşehir ve Samsun gibi havalimanlarını kapsamasının bir fayda yaratmayacağı inancı ile buralarda yapılacak özelleştirme uygulamalarına karşı olduğumuzu belirtmek isteriz. Özelleştirmenin her türlüsüne hem kişi, hem kurum, hem de vicdan olarak karşıyız."
Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın özelleştirmesine karşı her kesimin elinden geleni yapması gerektiğini belirten Cankesen şöyle devam etti:
"Yetkili sendika olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Nevşehir milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın da çalışması gerekir. Her kesimin duyarlı olmasını, özelleştirmenin olmamasını istiyoruz."
Hükümetin Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın özelleştirme çalışmaları yapması üzerine kente gelen Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen ve beraberindeki heyet üyeleri basın açıklaması yaptı. Ulaştırma Memur-Sen olarak çalışanlarına karşı taşıdığı sorumluluk uyarınca demiryolları ve havalimanları başta olmak üzere çalışanların geleceğini olumsuz etkileyecek her türlü özelleştirmeye karşı bir duruş sergilediklerini anlatan Cankesen, bu güne kadar “önce insan” diyerek hizmet ettiklerini kurumların daha iyi koşullarda hizmet vermesini, hantal yapısının daha dinamik bir yapıya kavuşturulmasını savunacaklarını belirtirken, "Bunu söylerken özelleştirme bayraktarlığı yapmadık, yapmayacağız. Çalışanların kazanımları adına elimizden gelen her çabayı sarf edeceğiz. 'Özelleştirme' denildiği zaman kamuda çalışanlar tarafından 'işimi kaybedecek miyim', 'yerimden yurdumdan olacak, çoluk çocuğumdan ayrı yaşamak durumunda kalacak mıyım', gibi kaygı ve korkuya kapılmaktadır. Psikolojik rahatsızlıklar, Cinnet geçirmeler, boşanmalar neticesinde aile bütünlüğünün bozulması vs. birçok olumsuzluklar çalışanları ve ailelerinin hayatlarını da olumsuz etkilemektedir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.